مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت؛ مصرف مواد قندی ایرانیان بالاست، افزایش آمار دیابت

فست فود باز: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه تغذیه نقش مهمی در مبتلا شدن و پیشگیری از بیماری ها دارد، اظهار داشت: دیابت به تغذیه وابسته است و باید رژیم غذایی مناسبی در پیش گرفت.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، دکتر زهرا عبداللهی در مورد نقش تغذیه در مبتلا شدن به بیماری ها، اظهارداشت: هم اکنون بیماری های غیرواگیر همچون دیابت، فشار خون بالا، چربی خون بالا، بیماری های قلبی عروقی، سکته های مغزی و قلبی و انواع سرطان ها، مهم ترین علت مرگ و میر در جهان و ایران به شمار می روند و از طرفی، الگوی غذایی نامناسب که شامل مصرف بی رویه قند، نمک و چربی است، مهم ترین دلیل مبتلا شدن به بیماری های غیر واگیر به حساب می آید. وی با اشاره به اینکه مصرف زیاد قند، نمک و چربی، به اضافه وزن و چاقی منجر می شود، خاطرنشان کرد: اضافه وزن و چاقی در کودکان زیر ۵ سال کشور در یک دهه اخیر به ۲ برابر افزایش پیدا کرده است و حدود ۲۰ درصد دانش آموزان و نیمی از زنان و مردان ۱۵ تا ۶۴ ساله کشور هم دچار اضافه وزن و چاقی هستند که پیامد آن شیوع کلسترول بالا، فشارخون بالا، دیابت، بیماری های قلبی عروقی و انواع سرطان ها در کشور است. عبداللهی با اشاره به اینکه مصرف بی رویه مواد قندی در الگوی غذایی مردم، توانسته آمار شیوع دیابت را افزایش دهد، به اقدامات وزارت بهداشت در جهت بهبود تغذیه مردم در جهت پیشگیری و کاهش بیماری دیابت اشاره نمود و اظهار داشت: یکی از اقداماتی که در جهت کاهش قند مواد غذایی در دست انجام است، مذاکرات و هماهنگی هایی است که با صنایع غذایی برای کاهش میزان قند در محصولات غذایی صورت گرفته است، مانند کاهش میزان قند در نوشابه ها، آبمیوه های صنعتی و نوشیدنی ها و شیرهای طعم دار، که بنابر عملیاتی سازی این امر، بازنگری استانداردها هم انجام شده است. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در مورد آموزش مباحث تغذیه ای در سطح کشور، اظهار داشت: علاوه براینکه در سطح کشور، بسیج های آموزش همگانی برای آموزش سبک صحیح تغذیه ای به مردم فعالیت خوبی دارند، صنف قنادان و شیرینی پزان هم پذیرفته اند که در محصولات خود از قند، شکر و روغن کمتری استفاده کنند تا بیماران دیابتی هم بتوانند با آسودگی بیشتری از شیرینی ها استفاده کنند؛ با این اقدام، همینطور از اضافه دریافت قند برای عموم مردم هم ممانعت به عمل می آید. عبداللهی با اشاره به اینکه در طرح تحول سلامت ۱۲۰۰ کارشناس تغذیه در سراسر کشور مشغول به فعالیت شده اند، اظهار داشت: با حضور این کارشناسان در پایگاه ها و مراکز خدمات جامع سلامت، مردم می توانند به آسانی به خدمات مشاوره تغذیه دسترسی پیدا کنند و بیمارانی نظیر بیماران دیابتی که سلامتی آنها در گروی تغذیه مناسب می باشد، با در پیش گرفتن رژیم غذایی مناسب دچار عوارض نمی شوند. وی درمورد بیماران پره دیابتیک اظهار داشت: بیماران پره دیابتیک که در سیستم شناسایی می شوند به کارشناسان تغذیه ارجاع داده می شوند و کارشناسان تغذیه هم برای این بیماران مشاوره و آموزش های تغذیه ای و همینطور رژیم غذایی مناسب درنظر می گیرند. عبداللهی اضافه کرد: چنانچه بیماران پره دیابتیک با رژیم غذایی مناسب کنترل شوند، به دیابت مبتلا نمی شوند. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در جهت کاهش قند محصولات غذایی با صنایع، همکاری هایی صورت گرفته است، اظهار داشت: در این زمینه سازمان استاندارد هم میزان و حدنصاب قند موجود در محصولات غذایی را تعیین کرده و صنف و کارخانه های محصولات غذایی هم باید این استانداردها را رعایت نمایند، چراکه میزان استاندارد قند در محصولات غذایی توسط بازرسان بهداشت مورد پایش قرار می گیرد. عبداللهی در مورد جانشین شونده های شکر، اظهار داشت: صنایع و صنوف باید به مصرف جانشین های شکر تشویق شوند و به جای شکر از موادی مانند استویا استفاده کنند، استویا، گیاهی بوده و قدرت شیرین کنندگی زیادی دارد.