ساخت نانوداربست استخوانی با قابلیت رهاسازی موضعی دارو در موضع

فست فود باز: محققان واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با استفاده از پرینترهای سه بعدی داربست های پوشش داده شده با نانو سیلیکا را عرضه کردند که به قول آنها به منظور جلوگیری از عوارض داروهای ضد التهاب، این دارو بر روی این داربست بارگذاری شده است.

به گزارش فست فود باز به نقل از ایسنا، ملیکا صحرانورد، مجری طرح با اشاره به اینکه وقتی اندامی صدمه جزئی می بیند، به مرور زمان توسط بدن ترمیم می شود، افزود: اما اگر صدمه زیاد باشد، بدن نمی تواند آن را ترمیم کند؛ از این رو نیاز به داربست های سلولی برای ترمیم بافت صدمه دیده است.

وی با اشاره به افزایش جمیعت میانسال در جوامع، تصریح کرد: با افزایش سن صدمه بافت استخوان شیوع بیشتری می یابد، ازاین رو ساخت داربست به روش های مهندسی بافت به کمک این دسته از بیماران آمده است.

صحرانورد، تولید داربست های کلسیم سولفات را از دستاوردهای این تحقیق عنوان نمود و خاطرنشان کرد: در این مطالعات با استفاده از پرینتر سه بعدی مبادرت به تولید این داربست کردیم. استفاده از پرینتر سه بعدی امکان طراحی و کنترل پارامترهای ساخت داربست را برای ما فراهم نمود.

این محقق، داربست تولید شده را از نوع داربست کلسیم سولفاتی دانست که برای افزایش استقامت داربست، بر روی آن پوشش نانو سیلیکا بوجود آمد.

وی با بیان این که این تحقیق در دانشکده علوم و فناوری های پزشکی به راهنمایی دکتر علی زمانیان و دکتر علی اصغر بهنام قادر انجام شده است، تصریح کرد: در این تحقیق برای جلوگیری از التهاب بافت بدن در محل صدمه دیده، داروی “دگزامتازون” در داربست بارگذاری شد تا به صورت موضعی در بدن رها شود. از این طریق از عوارض جانبی دوز بالای داروی خوراکی دگزامتازون جلوگیری خواهد شد.

بر اساس اعلام واحد علوم و تحقیقات، به قول مجری طرح با استفاده از نرم افزار SOLIDWORK داربست را متناسب با بافت استخوانی طراحی نموده و پس از طراحی و پرینت سه بعدی، مورفولوژی داربست ها با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی مشاهده و تخلخل سنجی به روش ارشمیدس و توسط نرم افزار KLONK IMAGE MEASURMENT انجام شد.

About Author