در گفت وگو با ایسنا اعلام شد تلاش محک برای درمان سرطان کودکان با کمترین عوارض و هزینه

فست فود باز: سرپرست گروه پژوهشی و تحقیقاتی بیمارستان محک ضمن تشریح هدف از طریق اندازی بخش تحقیقات در این بیمارستان، بر ضرورت درمان سرطان کودکان با کمترین عوارض و هزینه تاکید نمود.

دکتر محمد فرانوش – فوق تخصص خون و سرطان کودکان و سرپرست گروه پژوهشی و تحقیقاتی بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک در گفت وگو با ایسنا، درباره لزوم مرکز تدوین و بررسی پروتکل های نوین درمانی جهت ارائه شیوه های موثر درمان سرطان کودکان با کمترین عوارض در این بیمارستان اظهار داشت: هدف از طریق اندازی بخش تحقیقات در بیمارستان محک در ابتدا بررسی نتایج حاصل از درمان سرطان کودکان در همین بیمارستان بود که به صورت گزارش آماری تهیه و به مجلات معتبر علمی ایران و جهان ارسال میگردد تا وضعیت درمان سرطان در این بیمارستان به صورت شفاف در اختیار پژوهشگران و پزشکان ملی و بین المللی قرار گیرد.

فرانوش با اشاره به اهمیت تبادل اطلاعات علمی- پژوهشی با دیگر مراکز تحقیقاتی در ایران و جهان اضافه کرد: مرکز تحقیقات محک اطلاعات خودرا درباب استفاده از بهترین شیوه های درمانی با مراکز بزرگ علمی همچون انجمن خون و سرطان کودکان آلمان (GPOH)، مرکز تحقیقاتی و دانشگاه ESSEN آلمان که جدیدترین درمان های لوسمی را طراحی و تبیین می کند، به اشتراک می گذارد. حاصل این هم افزایی تا کنون دو مقاله علمی بوده که در معتبرترین مجلات تخصصی بین المللی انتشار یافته است. علاوه بر این گسترش ارتباطات با مراکز داخلی و بین المللی در این زمینه سبب میگردد تا پزشکان و متخصصان محک باز بتوانند در جلسات سالانه مراکز معتبر پژوهشی و درمانی جهان شرکت کرده و ضمن آشنایی با جدیدترین دستاوردها، روش های نوینی را در درمان کودکان مبتلا به سرطان را به کار گیرند.

سرپرست گروه پژوهشی و تحقیقاتی بیمارستان محک ضمن اشاره به وظیفه این گروه در بررسی روش های درمانی مؤثر با صرف کمترین هزینه اضافه کرد: یکی از اهداف محک درمان سرطان کودکان با کمترین عوارض ممکن و بازگرداندن افراد مفید و مؤثر به جامعه است. از این رو در مرکز تحقیقات محک پروتکل های درمانی که کمترین عوارض را برای کودکان مبتلا به سرطان احداث می کند، مورد بررسی قرار می گیرند. ما تلاش می نماییم تا کودکان مبتلا به سرطان در آینده بتوانند مانند دیگر افراد جامعه زندگی کنند. هدف دیگر مرکز تحقیقات محک نمایش بهترین روش های درمان سرطان با کمترین هزینه امکان دارد. کاهش هزینه در بخش درمان سبب استفاده بهینه تر از کمک های مردمی میگردد و این سازمان می تواند کودکان بیشتری را تحت حمایت خود قرار دهد. بدین سبب مرکز تحقیقات با انجام پژوهش های بالینی و اقتصادی به این سازمان در تحقق اهدافش کمک به سزایی می کند.

فرانوش همین طور درباب یکی از گزینه های برنامه استراتژیک ۱۴۰۰-۱۳۹۶ محک می گوید: راه اندازی مرکز تحقیقات به جهت اهمیت درمان سرطان در جهان، آشنایی مؤسسات پژوهشی و بین المللی با فعالیت های درمانی محک و همین طور تبادل اطلاعات و به اشتراک گذاری پروتکل های درمانی با متخصصان و پزشکان خون و آنکولوژی کودکان در سراسر جهان یکی از گزینه های برنامه استراتژیک ۱۴۰۰-۱۳۹۶ است. خوشبختانه اواخر آبان ماه ۱۳۹۷ وزارت بهداشت این مرکز را به صورت رسمی تائید کرد تا بتواند فعالیت های علمی- پژوهشی خودرا گسترش دهد.

فرانوش درانتها می افزاید: بی گمان تحقیقات بنیادی آینده را می سازد. بنا بر این یکی از چشم اندازهای مرکز تحقیقات محک تأسیس یک آزمایشگاهی است تا بتواند ضمن انجام مطالعات و تحقیقات بنیادی تأثیر استفاده از روش های تخصصی و نوین را باز مورد بررسی قرار دهد. این مرکز نیازمند پژوهشگران و متخصصانی است که با فعالیت مستمر در چارچوب یک نیروی موظف، به رقابت با مراکز علمی- پژوهشی بنام دنیا بپردازند.

About Author