در گفت وگو با ایسنا مطرح شد گام محققان علوم پزشکی شهیدبهشتی در تولید حیوانات ترانس ژن، تجاری سازی داروها و واکسن های نوترکیب

به گزارش فست فود باز رئیس مرکز تحقیقات بیولوژی سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن تشریح فعالیتها و دستاوردهای این مرکز در حوزه بیوتکنولوژی و محصولات نوترکیب، از تولید حیوانات ترانس ژن در داخل کشور در آینده و تجاری سازی تولید داروها و واکسن های نوترکیب اطلاع داد.

دکتر بهرام کاظمی در گفتگو با ایسنا، عنوان کرد: دستاوردهای مرکز تحقیقات در سه حوزه تولید حیوانات ترانس ژن، ژن درمانی و تولید داروها و واکسن های نوترکیب و اپی ژنتیک و تهیه و تولید بیومارکرهای تشخیصی بوده است.

وی با اشاره به تولید حیوانات ترانس ژن با هدف تولید مدلهای حیوانی جهت مطالعه بیماری های انسانی و همینطور استفاده های دارویی، اظهار نمود: در این حوزه فعالیت های خوبی انجام شده و تحقیقات صورت گرفته به بومی سازی این تکنیک ها در کشور منجر شده، به گونه ای که انشاءالله در آینده حیوانات ترانس ژن در داخل کشور تولید خواهد شد.

دکتر کاظمی با اشاره به دستاورد مرکز در حوزه ژن درمانی و تولید داروها و واکسن های نوترکیب، خاطرنشان کرد: ژن درمانی انسولین در این مرکز شروع شده و نتایج آن هم قابل قبول بوده و هم اینک در حال آزمایش روی حیوانات آزمایشگاهی هستیم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه چند محصول در حال تجاری سازی هستند، اظهار داشت: تولید آلبومین نوترکیب، داروی ترومبین نوترکیب، پروتئین A با کاربرد آزمایشگاهی، تولید زیر واحد زتا پروتئین ۳-۳-۱۴- نوترکیب با مصرف آزمایشگاهی، تولید کیت تشخیصی بروسلا در دام، کیت تشخیصی کیست هیداتیک در انسان و همینطور تحقیقات روی واکسن بروسلا در حال پیشرفت است.

رییس مرکز تحقیقات بیولوژی سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به تحقیقات این مرکز در حوزه اپی ژنتیک و تهیه و تولید بیومارکرهای تشخیصی اشاره نمود و افزود: در این حوزه یکی از اعضا کیت تشخیصی microRNA طراحی و تولید کرده که دستاورد بسیار خوبی است، دیگر اعضا هم در حال تحقیق برای تهیه بیومارکرهای تشخیصی هستند.

دکتر کاظمی به سایر فعالیتهای مرکز در حیطه مهندسی بافت و سلول های بنیادی اشاره نمود و اظهار داشت: تحقیقات این بخش در حال تکمیل است و محققان این حوزه به نتایجی قابل رقابت با دیگران رسیده اند که بزودی اعلام می شود.

وی با اشاره به اینکه این مرکز در حیطه جنین شناسی، باروری و ناباروری و سرطان هم دستاوردهای خوبی داشته است، اظهار داشت: تا کنون دانشجویان زیادی در این حوزه آموزش دیده و رساله خویش را به انجام رسانده اند، بطوری که مرکز تحقیقات بیولوژی سلولی و مولکولی یکی از مراکز فعال در این زمینه بوده و اغلب فارغ التحصیلان این مرکز در مراکز ناباروری کشور مشغول خدمت رسانی هستند.

رییس مرکز تحقیقات بیولوژی سلولی و مولکولی در انتها با اشاره به اینکه فعالیتهای این مرکز در ارتباط با بالین و صنعت بوده و همه آنها در ارتقای رتبه دانشگاه در میان دانشگاه های دیگر موثر است، عنوان کرد: برای تحقق این اهداف هرچند امکانات نسبتا خوبی در مرکز تحقیقات بیولوژی سلولی و مولکولی وجود دارد، اما کمبودهایی به چشم می خورد، بعنوان نمونه دستگاه های مورد استفاده فرسوده شده و نیاز به نوسازی دارند.

About Author