یافته های مطالعاتی نشان می دهد؛ جلوگیری از اختلالات مغزی کودک با مصرف ویتامین B در دوره حاملگی

فست فود باز: طبق نتایج یک مطالعه، علاوه بر واکسن آنفولانزا، مصرف ویتامین B توسط مادر در دوره حاملگی می تواند به جلوگیری از اختلالات مغزی در نوزاد به علت سرماخوردگی یا آنفولانزا در طول حاملگی کمک نماید.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، مطالعه محققان دانشگاه کلورادو آمریکا نشان داده است وجود میزان بالا کولین (ویتامین های B) از مشکلات مغزی و بیماری های روانی نظیر اختلال بیش فعالی و شیزوفرنی در نوزادان، حتی در زمانیکه مادر در دوره حاملگی مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا می شود، پیشگیری می کند.«رابرت فریدمن»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «غالباً سرماخوردگی و آنفولانزا غیرقابل اجتناب هستند، حتی اگر مادر واکسن آنفولانزا دریافت کرده باشد. اما ابتلاء به سرماخوردگی و آنفولانزا در طول حاملگی ریسک بیماری های روانی را در آینده دو برابر می کند. اطلاعات بیشتر نشان داده است کولین به رشد درست و مناسب مغز نوزاد کمک می نماید.»وی در ادامه می افزاید: «ما دریافتیم میزان بالاتری کولین از مشکلات مغزی ناشی از رشد در جنین پیشگیری می کند، حتی اگر مادر مبتلا به سرماخوردگی شده باشد. مصرف مکمل های کولین در دوره حاملگی می تواند فایده طولانی مدت برای نوزاد داشته باشد.»در این مطالعه، محققان میزان CRP (پروتئین واکنشی C) و میزان کولین مادر را اندازه گیری کردند؛ پروتئین CRP نشانه وجود التهاب در مادر است.رشد مغز پیش از تولد از راه اندازه گیری امواج مغز نوزاد بلافاصله پس از تولد ارزیابی شد.زمانیکه مادر در ۱۶ هفته اول حاملگی مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا شود، توانایی نوزاد در توقف یا به تعویق انداختن تأثیر آن بر مغز تا ۲۷ درصد کاسته می شود.آنفولانزای مادر همینطور باعث کاهش توانایی کودک در تمرکزکردن و بازی کردن می شود.با این حال یافته ها نشان داده است اگر میزان کولین مادر بالا باشد، جلوگیری از بروز این تأثیرات امکان پذیر است.درحالیکه بدن خودش مقداری کولین تولید می کند، اما برخی مواد خوراکی نظیر جگر، گوشت قرمز و تخم مرغ هم حاوی کولین هستند. سفارش می شود زنان آبستن برای بهبود رشد مغز کودک شأن روزانه ۴۵۰ میلیگرم کولین مصرف کنند.