به بهانه هفته جهانی تغذیه با شیر مادر؛ بیماری هایی که نوزادان محروم از شیر مادر را تهدید می کند

فست فود باز: شیر مادر حاوی آنتی بادی هایی است که بدن نوزاد را در مقابل ویروس ها و باکتری ها ایمن می کند.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که تغذیه انحصاری نوزادان با شیر مادر، به مثابه نوعی واکسن عمل کرده و سبب پیش گیری از بیماری ها و ارتقای ایمنی بدن آنان می شود، اظهار داشت: آمارها حاکی از خطر ۴۰ درصدی مبتلاشدن به دیابت نوع یک برای نوزادانی است که از موهبت تغذیه با شیر مادر محروم بوده اند. وی ادامه داد: یافته ها نشان داده است نوزادانی که از خوردن شیر مادر محروم بوده اند، ۲۵ تا ۴۳ درصد بیشتر از دیگر نوزادان در معرض چاقی و اضافه وزن هستند. رئیسی اشاره کرد: تغذیه با شیر مادر، شانس مبتلاشدن به اوتیسم در کودکان را تا ۲.۵ برابر می کاهد. سازمان جهانی بهداشت، تغذیه اختصاصی با شیر مادر توسط نوزاد را تا سن ۶ ماهگی سفارش کرده است. شیر مادر حاوی آنتی بادی هایی است که بدن نوزاد را در مقابل ویروس ها و باکتری ها ایمن می کند. همین طور تغذیه با شیر مادر خطر آسم یا آلرژی ها را در نوزادان می کاهد. کودکانی که در ۶ ماهه نخست تولد فقط با شیر مادر بدون هیچ افزودنی تغذیه می شوند، خطر بروز عفونت های گوش، بیماری های تنفسی و اسهال در آنها کاسته می شود. تغذیه با شیر مادر علاوه بر نوزاد برای مادر هم مفید می باشد و خطر بروز سرطان سینه، سرطان تخمدان، دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی را در مادر می کاهد.

منبع:

About Author