رئیس گروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی؛ توجه به نکات بهداشتی غذاهای نذری و ظروف یک بار مصرف

فست فود باز: رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در ارتباط با رعایت نکات بهداشتی در هنگام توزیع چای و غذای نذری، توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، مجید تاجیک، با تاکید بر لزوم رعایت بهداشت در تهیه غذاهای نذری، اظهار داشت: هرگونه پخت و پز باید در مکان هایی با شرایط بهداشتی صورت گیرد و تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری می باشد. وی با اشاره به اینکه مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد، تصریح کرد: سفارش می شود از مواد غذایی بسته بندی شده ای که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده گردد. رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه افزود: لازم است احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی تهیه شود. تاجیک درباره نمک و روغن مورد استفاده در اقلام نذری اظهار داشت: برای تهیه و پخت غذا، برنج و همین طور مصرف روی سفره ها بایداز نمکهای بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا ودارو و از روغن های دارای مجوز ساخت ازسازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده گردد. وی درباره ظروف مورد استفاده در نذری ها توضیح داد: در طبخ غذاها باید از ظروف مناسب در آشپزی استفاده گردد و بعد از هر بار طبخ مواد غذایی به نحو مطلوب ظروف و تجهیزات شست و شو شود. رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه افزود: همین طور لازم است در هنگام توزیع غذا، از طریق رفتن افراد توزیع کننده غذا بر روی سفره ها خودداری شود. تاجیک درباره نحوه نگهداری غذاهای نذری بیان کرد: افراد باید از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی یعنی حداکثر دو ساعت، اجتناب کنند و در صورت گردنگیر به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر ۴ درجه سانتی گراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتی گراد و روی شمعک گاز نگهداری شوند تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد. وی با اشاره به اینکه در بعضی از مراسم ها غذا را چند ساعت پیش از مصرف عزاداران به اشتباه بسته بندی می کنند، اظهار داشت: اینکار موجب به خطر افتادن سلامت عزاداران می شود و لازم است از بسته بندی غذا بیشتر از دو ساعت پیش از مصرف خود داری شود. رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه با تاکید بر خودداری از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه، اضافه کرد: در صورت توزیع سبزی و سالاد، رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است و سفارش می شود از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده گردد. تاجیک با تاکید بر عدم مصرف دخانیات در مکان های مسقف، افزود: لازم است با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاری ها از استعمال مواد دخانی در محل های مسقف جلوگیری شود. او همینطور بر اهمیت اطمینان از سلامت آب شرب اصرار کرد و اظهار داشت: ظروف چندبار مصرف که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده می شود، باید مستمر شستشو و گندزدایی شوند. رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه درباره نحوه استفاده درست از ظروف یک بار مصرف توضیح داد: در صورت استفاده از ظروف یک بار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم، بهتر است از ظروف یک بار مصرف برپایه گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده گردد. تاجیک افزود: استفاده از ظروف یک بار مصرف پلی استایرینی برای مواد غذایی و نوشیدنی گرم و داغ (بالای ۶۵ درجه سانتی گراد) مناسب نمی باشد. وی درباره بهداشت سرویس های بهداشتی مکان های عزاداری تصریح کرد: در سرویس های بهداشتی ضمن رعایت نظافت، باید نسبت به شستشو و گندزدایی مستمر و نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی اقدام گردد. رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره پسماند های تولید شده در این ایام سوگواری اظهار داشت: پسماند های تولید شده باید به شکل بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شوند و لازم است درکنار هرایستگاه صلواتی سطل یا کیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف ولیوان های یک بار مصرف استفاده شده نگهداری شود. تاجیک افزود: بهتر است در توزیع آب و شربت در میان دسته های عزاداری و یا در مراسم از لیوان یک بار مصرف استفاده گردد. وی ادامه داد: بهتر است تا حد امکان از نوشیدنی های پک شده برای نذورات استفاده گردد و در صورت تهیه نوشیدنهای باز از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری شود. رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: برای خنک کردن نوشیدنی باید از یخ های بسته بندی بهداشتی استفاده شود، برای اینکه یخ های قالبی فاقد شرایط بهداشتی هستند. تاجیک اضافه کرد: کارشناسان بهداشت محیط در این مدت با همکاری سایرارگان های نظارتی از ماسجد، تکایا و حسینه ها بازدید کرده و ضمن اموزش متولیان مساجد و روسای هیات ها بر نحوه رعایت موارد بهداشتی نظارت می کنند. وی ادامه داد: شهروندان در صورت بروز هرگونه مسمومیت غذایی و یا شکایت بهداشتی میتوانند با شماره ۱۹۰ تماس گرفته و سوژه را از این طریق پیگیری کنند.

منبع:

About Author