در گزارش فست فود باز مطرح شد؛ سالم ترین تغذیه زوار پیاده، ضرورت نوشیدن مایعات کافی

فست فود باز: یک متخصص تغذیه با اشاره به نوشیدن مایعات کافی به ارائه نکاتی درباب غذای مصرفی در اربعین حسینی پرداخت.
خبرگزاری مهر؛ گروه سلامت: با نزدیک شدن به اربعین حسینی(ع) و روانه شدن میلیون ها عاشق به سرزمین عراق برای زیارت عتبات عالیات با عنایت به اینکه عزاداران سرور و سالار شهیدان مبادرت به پیاده روی مسیر نجف تا کربلا می کنند یکی از نکات مهم رعایت بهداشت مواد غذایی در این ایام است. در راه راهپیمایی بزرگ اجتماع عزارادان حسینی، مواکب و محل های بسیاری آماده پذیرایی و خدمت رسانی به این سیل عظیم هستند؛ اما نکته مهم در این مواکب بهداشت است، همین طور زائران در طول مسیر باید به تغذیه خود توجه کافی نموده تا بتوانند مسیر این راهپیمایی را بدون هیچ مشکلی و با بالاترین درجه از معنویات سپری کنند.عدم مبتلاشدن به مسمومیت با رعایت موارد بهداشتیمجید حاجی فرجی، متخصص تغذیه در گفت و گو با خبرنگار مهر درباب موارد بهداشتی که در طول مسیر راهپیمایی اربعین زائران باید به آن توجه کرد، اظهار داشت: یکی از مسائل مهم در این راهپیمایی تغذیه است و با عنایت به شرایط جوی کشور عراق که گرم است زائران همواره باید مایعات و آب کافی بنوشند تا در طول مسیر گرفتار کم آبی نشوند. این متخصص تغذیه با اشاره به استفاده زائران از آب های معدنی گفت: به سبب انتقال آلودگی های میکروبی، عفونی وانگلی که به راحتی بوسیله آب و شربت های خنک قابل انتقال است؛ زائران باید از مصرف این مایعات خودداری کرده و تا حد ممکن از آب های معدنی استفاده کنند. گفتنی است هر گونه آلودگی میکروبی می تواند فرد را گرفتار مسمومیت کند. ایشان سپس بیان کرد: در طول این مسیر موکب های مختلفی آماده پذیرایی از زائران هستند اما طبعا بیشتر غذاها با فرهنگ های مختلفی تهیه شده اند و امکانات تهیه این غذاها امکان دارد بسته به شرایط موجود کم یا زیاد باشد؛ بدین سبب به سبب اطلاع نداشتن زائران از شرایط تهیه طبخ غذا بهتر است که زائران برای دریافت غذا به موکب هایی که موارد بهداشتی در آنها رعایت می شود بازگشت کنند.غذاهای سرخ کرده کمتر مصرف شونداین متخصص تغذیه با اشاره به اینکه زائران از مصرف غذاهای سرخ کرده و پر نمک اجتناب کنند بیان کرد: امکان مسمومیت برای سالمندان و کودکان بیشتر از بقیه زائران است؛ بدین سبب این افراد همواره باید به تغذیه خود دقت بیشتری داشته باشند، همین طور افرادی که به فشار خون بالا مبتلا هستند از مصرف غذاهای سرخ کردنی که بیشتر مواقع به نمک آغشته هستند اجتناب کنند. وی درباب تغذیه بیماران خاص نیز چنین اظهار داشت: بیماران دیابتی و افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی و کلیوی هستند حتما پیش از سفر باید با پزشک خود مشورت کرده و در طول سفر داروهای خودرا همراه داشته باشند؛ به خصوص افراد دیابتی که نیاز به تزریق انسولین دارند مبادرت به نگهداری انسولین در جای خنک کنند.نیاز به آموزش کافی در طبخ غذاحاجی فرجی با اشاره به اینکه آموزش کافی به افرادی که مبادرت به پخت غذا در مواکب می کنند وجود ندارد اظهار داشت: در تمامی موارد این امکان وجود ندارد که یک سرآشپز مبادرت به طبخ غذا کند بدین سبب آموزش های کافی در این زمینه بسیار لازم است، به خصوص به هنگام پخت گوشت و مرغ که احتمال ورود آلودگی و مسمویت بالایی دارد. این متخصص تغذیه در آخر با اشاره به اینکه در طول مسیر زائران همواره از غذاهای سبک و کم حجم مصرف کنند گفت: زائران همواره باید جهت جلوگیری از گرمازدگی مایعات کافی بنوشند به خصوص گروه های لطمه پذیر که شامل بانوان باردار، کودکان و سالمندان است؛ گفتنی است همراه داشتن الکترولیت ها (آب و مقداری نمک) برای افرادی که به فشار خون مبتلا نیستند جهت جلوگیری از اختلالات الکترولیتی و گرمازدگی بسیار موثر است.

منبع:

About Author