معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح کرد؛ تغذیه ناسالم علت ۲۰ درصد مرگ ها

به گزارش فست فود باز معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: ۲۰ درصد مرگ ها در سراسر جهان، به سبب عادات غذایی ناسالم اتفاق می افتد.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، مهران ولایی، با عنوان این مطلب که یک پنجم از مرگ و میرها در سراسر جهان به سبب داشتن عادات غذایی ناسالم می باشد، اضافه کرد: این مرگ و میرها، هر سال هزینه ای بیشتر از ۲ تریلیون دلار به بودجه های بهداشت ملی وارد میکند. وی با اشاره به شعار روز جهانی غذا که «تغذیه سالم برای دستیابی به جهانی بدون گرسنگی» نامگذاری شده است، به تغییر عادات غذایی افراد اشاره نمود و اظهار داشت: در دهه های اخیر به سبب جهانی شدن، شهر نشینی و افزایش درآمدها، رژیم و عادات غذایی افراد بطور شایان توجهی تغییر یافته است. ما عموما از مصرف غذاهای فصلی بطور عمده غذاهای با پایه گیاهی و غنی از فیبر به سمت مصرف غذاهایی با کربوهیدرات تصفیه شده (غنی از نشاسته)، قند و چربی و نمک زیاد، غذاهای فرآوری شده، گوشت و سایر محصولات با منبع حیوانی حرکت کرده ایم. ولایی افزود: همچنین، زمان کمتری برای تهیه وعده های غذایی در خانه صرف می شود و مردم خصوصاً در شهرها، پیوسته بیشتر به سوپر مارکت ها، فروشگاه های فست فود، فروشندگان مواد غذایی خیابانی و رستوران های دور افتاده تکیه می کنند. معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران، با عنوان این مطلب که تلفیقی از رژیم های ناسالم و سبک زندگی بی تحرک موجب افزایش میزان چاقی شده است، اضافه کرد: نه تنها در کشورهای توسعه یافته بلکه در کشورهای کم درآمد، جایی که گرسنگی و چاقی اغلب همزیستی دارند، چاقی رو به افزایش است. وی اظهار داشت: الان بیشتر از ۶۷۰ میلیون بزرگسال و ۱۲۰ میلیون دختر و پسر ۵ تا ۱۹ سال چاق هستند و بیشتر از ۴۰ میلیون کودک زیر ۵ سال دارای اضافه وزن هستند، در صورتیکه بیشتر از ۸۲۰ میلیون نفر از گرسنگی رنج می برند. ولایی با عنوان این مطلب که رژیم غذایی ناسالم عامل خطر اصلی مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیر، همچون بیماری های قلبی عروقی، دیابت و بعضی از سرطان ها است، گفت: چاقی و سایر انواع سوءتغذیه تقریباً از هر سه نفر یک نفر را مبتلا می کند. وی اظهار داشت: پیش بینی ها نشان میدهد که تا سال ۲۰۲۵، این وضعیت به یک نفر از هر دو نفر خواهد رسید. معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران، در عین حال اضافه کرد: خبر خوب این است که راهکارهای مقرون به صرفه برای کاهش انواع سوء تغذیه وجود دارد، اما آنها نیاز به تعهد و اقدام جهانی بیشتری دارند. بطوریکه یک رژیم غذایی زمانی رژیم غذایی سالم شمرده می شود که با دارا بودن اصول تنوع، میزان کافی، سلامت، ایمنی و مغذی بودن، نیاز های تغذیه ای افراد را تامین کند و خطر مبتلاشدن به بیماری را کم کند. وی افزود: رژیم غذایی سالم باید شامل انواع میوها، سبزیجات، حبوبات، آجیل، دانه ها و غلات سبوس دار و مصرف غذاهای کم چرب به خصوص چربی های اشباع و با قند و نمک کم باشد. اما، متاسفانه هم اکنون به سبب تغییر سبک زندگی و مشکلات اقتصادی برای خیلی از افراد در دنیا، این رژیم غذایی سالم قابل دسترس یا مقرون به صرفه نیست.

منبع:

About Author