در همایش روز جهانی غذا عنوان شد؛ ایرانیان زیاد نمک می خورند

فست فود باز: مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، در همایش روز جهانی غذا، به تشریح وضعیت تغذیه ایرانیان پرداخت.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، حسین عزیزی، پس از ظهر شنبه در همایش روز جهانی غذا، در سالن اجتماعات انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، با اشاره به وضعیت مصرف نمک در کشور، اظهار داشت: سرانه مصرف نمک ایرانیان روزانه به ۸ تا ۱۰ گرم است که هنوز با میانگین جهانی که حداکثر ۵ گرم است، فاصله دارد. وی با عنوان این مطلب که هم اکنون مردم ۲ برابر میزان سفارش شده نمک مصرف می کنند، اضافه کرد: باید به مصرف غذاهای کم نمک عادت نماییم. عزیزی با اشاره به اینکه بیشترین نمک مصرفی ایرانیان سر سفره غذا است، افزود: باید برای حذف نمکدان از سفره فرهنگ سازی شود. وی به نمک مصرفی در نان ها و لبنیات اشاره نمود و اظهار داشت: در بعضی از صنایع مانند نان های صنعتی میزان نمک بیشتر از ۵۰ درصد، در پنیر ۲۵ درصد و دوغ ۲۰ درصد کاهش یافته است. عزیزی در ادامه به سوژه سلامت غذا اشاره نمود و اضافه کرد: بیماری های ناشی از آب و غذای آلوده هزینه زیادی بر مردم و دولت تحمیل می کند که معمولا گزارش نمی گردد و مورد توجه قرار نمی گیرد. وی اظهار داشت: بهبود ایمنی غذا باید در کل زنجیره غذا، از تولید اولیه تا انبارداری، نقل و انتقال و فرآوری و مصرف در نظر گرفته شود. همین طور سیستم های پایش و اطلاع رسانی به جامعه درباب نحوه صحیح خرید و مصرف غذای سالم و ایمن باید تقویت شوند. عزیزی اضافه کرد: با عنایت به شعار «رفتار ما آینده ما را می سازد، رژیم غذایی سالم برای دنیای بدون گرسنگی» برنامه های ما با عنوان ملی «اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاء سلامت»، بوسیله استانداردسازی و بهینه سازی فرمولاسیون طرح ریزی گردیده است. وی اظهار داشت: سفارش ما به مردم، کاهش مصرف چربی ها، نمک و قندها و توجه به نشانگرهای تغذیه ای است که بر روی محصولات غذایی حک و درج شده اند.

منبع:

About Author