فست فود باز: سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، قسمتی از بروز بیماری های نو پدید را حاصل کشت غیر اصولی میوه و سبزیجات دانست.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، علی رضا زالی، با اشاره به بحث امنیت غذایی و مصرف صحیح موادغذایی نسبت به مصرف نمک بیش از اندازه نیاز بدن آگهی داد و اظهار داشت: خطر سرطان زایی نمک به اثبات رسیده است. وی اظهار نمود: هر چند نمک دریا حاوی مواد معدنی همچون فلوئور و پتاسیم است اما با عنایت به اینکه در مصرف مقادیر زیاد آن این املاح تامین می شود، این خاصیت آن خیلی کم اهمیت بوده و ارزش کاربری ندارد. زالی، لزوم آموزش همگانی و مداخله ای را از طرف متولیان حوزه سلامت مورد توجه قرار داد و بر اولویت سلامت و امنیت غذا تاکید نمود. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ابراز امیدواری کرد که اطلاع رسانی و استفاده از نظرات کارشناسان بتواند موجبات تسریع در برنامه های هدفمند بهبود وضعیت تغذیه و ارتقاء سلامت مردم را فراهم آورد. وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بعنوان یکی از دانشگاه های بزرگ کمک های مختلفی را در زمینه سلامت داشته و در حوزه تغذیه نیز این دانشگاه ضمن در اختیار داشتن اعضای هیئت علمی توانمند، تابحال اقدامات موثری انجام داده است. زالی، بهره گیری از سیستم کشاورزی سبز را زمینه ساز تحولی بزرگ در تولید محصولات کشاورزی و گلخانه ای دانست و درباره خاصیت های آن توضیح داد: کشاورزی سبز تلاش می کند با استفاده از کمترین منابع آب و خاک بیشترین محصول را تولید کرده و در عین حال سطح گازهای گلخانه ای تولید خودرا نیز پایین بیاورد. وی افزود: در کشاورزی سبز خصوصاً روی استفاده بهینه از آب تاکید زیادی می شود. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به شیوع بیماری های غیر واگیر وارتباط تنگاتنگ آن با مصرف مواد غذایی ناسالم، اظهار داشت: با عنایت به بروز بیماری های نو پدید که قسمتی از آن حاصل کشت غیر اصولی میوه جات و سبزیجات است، لازم است کشاورزان ضمن تولید غذای سالم، مروجان تغذیه سالم هم باشند. زالی، اهمیت حفظ محیط زیست و توجه به سلامت مردم را مورد تاکید قرار داد و اظهار نمود: محیط زیست در تمام کشور و خصوصاً شهرهای بزرگ همچون تهران بسیار مهمست و در همین سوژه پسماند و فاضلاب ها برای کاهش بار بیماری ها باید هر چه سریع تر ساماندهی گردد. وی، ساماندهی پسماند و هوای پاک را همچون مهم ترین دغدغه های حوزه سلامت دانست و همکاری و تعامل دانشگاه با سازمان های متولی همچون وزارت کشاورزی، وزارت نیرو، شهرداری و سایر سازمان های مرتبط را چاره مناسبی برای رفع این مشکل دانست. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه با اشاره به اقبال جهان به توسعه محصولات گلخانه ای و تاثیر مستقیم آن بر سلامت مردم یادآورشد: یکی از مسائلی که در گلخانه ها باید رعایت شود، توجه به زمان برداشت محصولات است که باید از طرف متولیان این حوزه رسیدگی شود. زالی، تقویت و نظارت بر تولید صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی را یکی دیگر از شاخصهای تضمین سلامت غذای مردم از مزرعه تا سفره ذکر کرد و اضافه کرد: دریافت جریمه از عرضه کنندگان مواد غذایی فاسد و لطمه رسان، یکی دیگر از راه های کمک به امنیت سلامت غذای مصرفی مردم است.

منبع:

About Author