در گفت وگو با فست فود باز اعلام شد صدور ۳۰ هزار امضای الکترونیک برای پزشکان

به گزارش فست فود باز معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی ضمن تشریح آخرین اقدامات انجام شده برای نسخه نویسی الکترونیک، اظهار داشت: تکمیل نسخه نویسی الکترونیک زمان بر بوده و تکمیل آن نیازمند کاری حداقل پنج ساله است.

دکتر محمد جهانگیری در گفت و گو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت اجرای نسخه نویسی الکترونیک و اقدامات سازمان نظام پزشکی دراین زمینه، اظهار داشت: در امتداد اجرای نسخه نویسی الکترونیک، سازمان نظام پزشکی با استانداردهای وزارت بهداشت، هم آوا شده و اقدامات خوبی را انجام دادیم؛ بطوریکه هم اکنون برای صدور امضای الکترونیکی به روز هستیم و تمام افرادی که درخواست امضای الکترونیک داده اند، این نوع امضا برایشان صادر گردیده است که یکی از فرآیندهای اصلی نسخه نویسی الکترونیک برای استنادپذیری اسناد است.

وی با اشاره به اینکه ایجاد امضای الکترونیک با مشارکت سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت محقق شد، اضافه کرد: هم اکنون یکی از باکیفیت ترین امضاهای الکترونیکی که در کشور کار می کند، این امضای الکترونیک است که مورد استناد هم هست. هم اکنون این امضای الکترونیک در مراکز ملکی تامین اجتماعی و برخی مراکز دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.

جهانگیری با اشاره به اینکه تابحال برای بیشتر از ۳۰ هزار نفر در سازمان نظام پزشکی امضای الکترونیکی صادر گردیده است، اظهار نمود: برای بقیه افراد هم برمبنای اولویت های تعیین شده این امضا صادر خواهد شد. برنامه ما این است که تا آخر سال برای ۱۰۰ هزار نفر از اعضای فعال و اصلی سازمان نظام پزشکی، امضای الکترونیک صادر شود.

وی افزود: از طرفی دومین اقدام سازمان نظام پزشکی این بود که استانداردهای نسخه نویسی الکترونیک را که در کارگروه های مختلف در وزارت بهداشت تهیه شد، بعنوان مرجع قرار داد. بدین سان که در بخش خصوصی فراخوانی دادیم و سه شرکت خصوصی موفق به ستاندن استانداردهای لازم در حوزه نسخه نویسی الکترونیک شدند. پس از فراخوان مان ۱۸ شرکت ثبت نام کردند که سه شرکت مجوزهای لازم را از وزارت بهداشت ستاندن کردند و توانستند پروتکل ها را پاس کنند. ما در بخش خصوصی تلاش می نماییم که هم بتوانیم از ظرفیت های بخش خصوصی در حوزه فناوری اطلاعات استفاده نمائیم و هم این نوع کسب وکارها را توسعه دهیم. بر این اساس بخش خصوصی را ترغیب کردیم تا آن هایی که استانداردهای لازم را دارند، وارد این عرصه شوند. این شرکت ها نرم افزارها را طراحی و تست کرده اند. آموزش هایی هم از طرف وزارت بهداشت و نظام پزشکی برایشان گذاشته شد و سه شرکت توانستند استانداردهای نسخه نویسی الکترونیک را پاس کنند.

معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه از طرفی ما در حوزه های مختلف در حال آماده کردن زیرساخت ها برای اجرای کامل نسخه نویسی الکترونیک هستیم، اظهار داشت: در سطوح مختلفی که نسخه نویسی الکترونیک باید صورت گیرد، نیازمند یک هم آوایی در عرصه های مختلف برای پزشکان و بیماران هستیم؛ بطوریکه راه بیماران برای ارائه هویت و استحقاق سنجی شان مشخص شود و پزشکانی هم که صلاحیت ارائه خدمت دارند، مشخص شوند. بر همین مبنا بیمه ها برای استحقاق سنجی بیماران سامانه های الکترونیک را آماده کرده اند و در اختیار گذاشتند و سازمان نظام پزشکی هم سامانه های مربوط به ارائه کنندگان خدمت را طراحی نموده و در اختیار گذاشته است و بدین سان حدودا زیرساخت ها آماده است و به تدریج پیش می رویم.

جهانگیری با اشاره به اینکه نسخه نویسی الکترونیک مستلزم داشتن دفترچه بیمه الکترونیک است، اظهار داشت: بر همین مبنا هم بیمه ها سامانه هایی مانند استحقاق سنجی الکترونیک و… را راه اندازی کرده اند. بطوریکه با ارائه کد ملی فرد، مشخص می شود که فرد تحت پوشش کدام بیمه قرار دارد، بیمه اش چقدر اعتبار دارد و چه خدماتی را می تواند دریافت کند. شناسایی فرد هم بوسیله کارت ملی انجام می شود. این طرح در مراکز ملکی تامین اجتماعی و بخش هایی از بیمه سلامت در حال انجام می باشد. همین طور در بعضی بخش های ۱۵ استان کشور هم کار نسخه نویسی الکترونیک به صورت پایلوت شروع شده است.

وی اشاره کرد: امیدواریم تا آخر سال به جایگاه خوبی در این عرصه دست یابیم، اما باید توجه کرد که تکمیل نسخه نویسی الکترونیک زمان بر است، شاید برخی فرآیندهای آن تا آخر سال جاری اجرا شود، اما تکمیل آن نیازمند کاری حداقل پنج ساله است که امیدواریم بتوانیم این اقدام را انجام دهیم. الکترونیکی بودن نسخ، از تجویز و تحویل دارو را دربرمی گیرد که همان نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک است.

منبع:

About Author