مطالعات محققان انگلیسی نشان می دهد؛ تاثیر روغن ماهی در کاهش التهاب

به گزارش فست فود باز محققان دریافتند اسیدهای چرب اُمگا۳ موجود در روغن ماهی با افزایش میزان برخی مولکول های ضدالتهابی خون باعث کاهش التهاب می شوند.

به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، پژوهشگران در مطالعه اخیر خود به خواص کاهش دهنده التهاب بوسیله مکمل های روغن ماهی پی بردند.
مولکول های ضدالتهابی، SPMها (specialized pro-resolving mediators) نامیده می شوند و تأثیر قوی ای بر سلول های سفیدخون دارند و همین طور التهاب عروق خونی را کنترل می کنند.
محققان می دانند که بدن بوسیله تجزیه اسیدهای چرب ضروری، همچون بعضی از اسیدهای چرب اُمگا ۳، SPMها را تولید می کند. با این وجود رابطه بین مصرف مکمل ها و میزان SPMها در حال جریان در خون هنوز نامشخص است.
تیم تحقیق دانشگاه کوئین مری لندن در این مطالعه، با بررسی تأثیر مکمل روغن ماهی غنی شده بر روی ۲۲ فرد سالم در رده سنی ۱۹ تا ۳۷ سال به ارزیابی این رابطه پرداختند.
محققان در این مطالعه، در طول ۲۴ ساعت، به شرکت کنندگان ۵ بار مکمل روغن ماهی دادند؛ شروع مطالعه، ۲، ۴، ۶ و ۲۴ ساعت پس از دریافت نخستین دوز مکل روغن ماهی.
محققان دریافتند مصرف مکمل روغن ماهی سبب افزایش میزان SPMهای خون می شود. نتایج نشان داد «زمان و دوز مصرف» در افزایش میزان SPMها در خون تأثیر دارد.
آزمایش همین طور مشخص کرد مصرف این مکمل ها منجر به افزایش حملات سلول های ایمنی مقابل باکتری ها و کاهش فعالیت سلولی عامل لختگی خون می شود.
التهاب یک واکنش دفاعی سیستم ایمنی است که برای سلامت ضروری می باشد. شاخصهای گوناگونی نظیر سلول های لطمه دیده، مواد سمی، و پاتوژن های نظیر باکتری ها سبب آغاز این واکنش می شوند.
تداوم و مزمن شدن التهاب برای سلامت مضر است و سبب بروز بیماری قلبی، آرتروز روماتوئید و سایر مشکلات برای سلامت می شود.

About Author