یافته محقق ایرانی دانشگاه واشنگتن؛ رژیم غذایی سرشار از پروتئین خطر لختگی خون را بیشتر می کند

فست فود باز: پژوهشگران با مطالعه بر روی موش ها دریافتند رژیم غذایی سرشار از پروتئین منجر به تشکیل پلاک های بیشتری در عروق خونی شده و احتمال لختگی خون افزایش می یابد.

به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، پژوهشگران دانشکده پزشکی واشنگتن موش های تغذیه شده با رژیم غذایی سرشار از پروتئین را بمنظور ایجاد عمدی تصلب شریان مورد مطالعه قرار دادند. برخی موش ها با رژیم غذایی چرب همراه با میزان بالا پروتئین و برخی دیگر هم با رژیم غذایی چرب حاوی میزان پروتئین کم تغذیه شدند.
محققان مشاهده نمودند موش های تغذیه شده با رژیم غذایی چرب و پروتئین بالا مبتلا به تصلب شریان شدیدتری شده بودند؛ آنها در مقایسه با موش های تغذیه شده با رژیم غذایی چرب با میزان پروتئین عادی، حدود ۳۰ درصد پلاک بیشتری در عروق خونی شأن داشتند.
«بابک رازانی»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «در موش های تغذیه شده با رژیم غذایی حاوی میزان پروتئین زیاد، پلاک های شأن قبرستان ماکروفاژها بود. خیلی از سلول های مرده در مرکز پلاک، آنرا بی نهایت بی ثبات و مستعد پارگی می کنند. با عبور جریان خون از پلاک، نیروی ناشی از فشارخون بالا، فشار زیادی بر آن قسمت وارد میکند. چنین موقعیتی منجر به حمله قلبی می شود.»
محققان متوجه شدند پروتئین مصرفی پس از هضم به بلوک های سازنده پلاک موسوم به اسیدآمینه ها تجزیه می شوند. اسیدهای آمینه اضافی حاصل از رژیم غذایی سرشار از پروتئین سبب فعال شدن پروتئین در ماکروفاژهای موسوم به mTOR می شود. سیگنال های ناشی از mTOR سبب توقف توانایی سلول ها در پاکسازی بقایای سمی پلاک شده و در نتیجه زنجیره منتج به مرگ ماکروفاژها متوقف می شود.
محققان دریافتند برخی اسیدآمینه ها بویژه leucine و arginine بسیار در فعال سازی mTOR نقش دارند.
به گفته رازانی، « leucine به مقادیر زیاد در گوشت قرمز موجود است.»

منبع:

About Author