توسعه مواد ضد ویروسی جدید برای مقابله با کرونا ویروس

فست فود باز: تعدادی از پژوهشگران ˮدانشگاه منچسترˮ با همکاری پژوهشگران ˮدانشگاه ژنوˮ و پژوهشگران ˮمؤسسه پلی تکنیک فدرال لوزانˮ موفق به توسعه مواد ضد ویروسی جدیدی از شکر شده اند که می توان از آن برای مقابله با بیماری های ویروسی مانند کرونا ویروس استفاده نمود.
به گزارش فست فود باز به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریت، بتازگی افراد برخی مناطق کشور چین و برخی کشورهای دیگر به ویروسی به نام “کروناویروس”(coronavirus) مبتلا شده اند و این ویروس به قدری خطرناکست که مقامات چین دستور قرنطینه چند شهر این کشور را صادر کرده اند. شیوع این بیماری در “ووهان”، ششمین شهر پرجمعیت چین بوده است.
این کشف می تواند منجر به یک درمان امیدوارکننده برای بیماری هایی مانند تبخال (سرماخوردگی)، ویروس سین سیشیال تنفسی، هپاتیت C و HIV و ویروس زیکا شود. ویروس سین سیشیال تنفسی (Respiratory Syncytial Virus) با ویروس پیوسته یاخته ای تنفسی، شایع ترین علت بیماری دستگاه تنفسی تحتانی در نوزادان و نیز مهم ترین پاتوژن در کودکان کم سن است.
در ضمن آزمایشات آزمایشگاهی، دانشمندان دریافتند که ماده جدید آنها می تواند طیف وسیعی از ویروس ها همچون عفونت های تنفسی تا تبخال دستگاه تناسلی را درمان کند.
“ویروساید” (virucide) ماده ای است که ویروس ها را غیرفعال می کند یا از بین می برد. این مواد برای انسان بسیار سمی هستند، بدین سبب نمی توان آنها را وارد بدن انسان کرد. دانشمندان طی این مطالعه، با استفاده از شکر موفق به ایجاد ویروسایدهایی برای از بین بردن چنین ویروس های خطرناکی شده اند.
دانشمندان با استفاده از مولکول های قند اصلاح شده نشان دادند که با استفاده از این مواد پوسته بیرونی مختل خواهد شد و در همین حین ذرات عفونی نیز از بین می روند. دانشمندان همین طور مولکول های اصلاح شده جدید را با استفاده از مشتقات طبیعی گلوکز به نام “سیکلودکسترین” (cyclodextrins) ایجاد کردند. این مولکول ها قبل از از بین بردن ویروس ها، ابتدا آنها را جذب کرده و سپس آنها را از بین می برند.
دکتر “ساموئل جونز” (Samuel Jones) از دانشگاه منچستر اظهار داشت: ما با موفقیت مولکول جدیدی طراحی کردیم، این یک قند اصلاح شده است که دارای طیف گسترده ای از خواص ضد ویروسی است.
یافته های این مطالعه در مجله “Science Advances “منتشر شد.

منبع:

About Author