با تلاش پژوهشگران آمریکایی؛ اولین آزمایش ربات نمونه گیر خون روی انسان، با موفقیت انجام شد

به گزارش فست فود باز پژوهشگران آمریکایی توانستند ربات نمونه گیر خون خویش را با موفقیت روی انسان آزمایش نمایند.
به گزارش فست فود باز به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، دو سال پیش، خبرهایی در مورد یک ابزار رباتیک منتشر گردید که برای گرفتن نمونه های خون ابداع شده بود. این ابزار در آن زمان فقط روی دست های مصنوعی آزمایش شد اما حالا اولین آزمایش خود روی انسان های زنده را با موفقیت پشت سر گذاشته است.
این ابزار که توسط گروهی از پژوهشگران “دانشگاه راتگرز” (RU) آمریکا ابداع شده، ابتدا روی دست بیمار قرار می گیرد و سپس با استفاده از سیستم سونوگرافی، رگ مناسب را برای گرفتن خون پیدا می کند. ابزار بعد از پیدا کردن رگ مناسب، سوزنی را در رگ قرار می دهد و نمونه خون را از آن می گیرد. نمونه خون جهت بررسی، به یک تحلیل گر خونی منتقل می شود.
ربات نمونه گیر خون در آزمایش های اخیر، روی ۳۱ داوطلب به کار رفت. موفقیت این ربات روی ۲۵ داوطلب که رگ آنها به آسانی پیدا شد، ۹۷ درصد و روی بقیه داوطلبان، ۸۷ درصد بود.
پژوهشگران باور دارند که این ربات می تواند برای رسیدن به استانداردهای بالینی، کارآمد باشد. شاید این ربات بتواند علاوه بر گرفتن نمونه های خون، برای کارهای دیگری مانند آنژیوکت و دیالیز هم به کار برود. هنگامی که تلاشهای مکرر انسان ها برای یافتن رگ ها ناکام بماند، امکان بروز پیامدهایی مانند “فلبیت” (Phlebitis)، “ترومبوزیس” (Thrombosis) و عفونت وجود خواهد داشت.
“جاش لفیمر” (Josh Leipheimer)، نویسنده ارشد این پژوهش اظهار داشت: ابزارهایی مانند این ربات می توانند به پزشکان کمک کنند تا نمونه های خون را سریع تر، ایمن تر و با اطمینان بیشتر به دست بیاورند. این ابزارها می توانند از بروز پیامدهایی احتمالی و درد فرو رفتن چندین سوزن در پوست هم پیشگیری کنند.
این پژوهش، در مجله “Technology” به چاپ رسید.

About Author