تحقیقات نشان می دهد؛ پنیر سویا برای سلامت قلب مفیدست

فست فود باز: مطالعه جدید نشان میدهد مصرف پنیر سویا و سایر موادخوراکی حاوی میزان بالا ایزوفلاوون ها، خطر بیماری قلبی را می کاهد و این تاثیر در زنان قوی تر است.

به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، دکتر «کی سان»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد، در این زمینه می گوید: «آزمایشات انسانی و مطالعات حیوانی در مورد تأثیر ایزوفلاوون ها (فیتواستروژن های گیاهی)، پنیر سویا و نشانگرهای ریسک بیماری قلبی عروقی نشاندهنده تأثیر مثبت آن است از اینرو افراد در معرض ریسک بالا ابتلاء به بیماری قلبی باید به رژیم غذایی شأن اهمیت دهند.»
در این مطالعه، داده های مربوط به بیش از ۲۰۰ هزار آمریکایی ثبت نام کرده در مطالعات طولانی مدت تغذیه و سلامت بررسی گردید. همه افراد در شروع مطالعه فاقد سرطان و بیماری قلبی بودند.
محققان پس از درنظرگرفتن شاخصهای دیگر در رابطه با بیماری قلبی به این نتیجه رسیدند که مصرف پنیر سویا بیش از یک دفعه در هفته با کاهش ۱۸ درصدی ریسک بیماری قلبی مرتبط می باشد و مصرف کمتر از یک دفعه در ماه با کاهش ۱۲ درصدی مرتبط آن است.
کاهش ریسک بیماری قلبی در رابطه با مصرف منظم پنیر سویا عمدتاً در زنان قبل یا پس از یائسگی مشاهده شد.
سان در ادامه می افزاید: «پنیر سویا و سایر مواد خوراکی غنی از فیتواستروژن های گیاهی از منابع عالی پروتئین و جایگزین خوبی برای پروتئین های حیوانی هستند.»
سایر مواد خوراکی سرشار از ایزوفلاوون ها شامل نخود، باقالی، پسته، بادام زمینی و سایر میوه ها و مغزیجات آجیلی هستند.
به گفته سان، «شیرسویا عمدتاً فراوری شده و شیرین شده با مواد قندی هستند. از اینرو نتایج نشان میدهد هیچ رابطه قابل توجهی بین مصرف شیر سویا و کاهش ریسک بیماری قلبی وجود ندارد.»

منبع:

About Author