نتایج مطالعات تحقیقاتی؛ رژیم غذایی مدیترانه ای خطر زوال عقل را می کاهد

فست فود باز: نتایج دو مطالعه تحقیقاتی نشان داده است رژیم غذایی مدیترانه ای سرشار از سبزیجات، غلات کامل و ماهی می تواند باعث کاهش ریسک زوال فکری شود.

به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، دکتر «امیلی چیو»، سرپرست تیم تحقیق از مؤسسه ملی چشم آمریکا، در اینباره می گوید: «ما معمولاً به رژیم غذایی مان توجهی نمی نماییم. ما باید بدانیم که چگونه تغذیه بر مغز و چشم تاثیر می گذارد.»
در این مطالعه، محققان دو مطالعه متشکل از ۸۰۰۰ نفر را بررسی کردند. در این دو مطالعه، بیماری چشمی دژنراسیون ماکولا در رابطه با سن مورد بررسی قرار گرفت.
در ابتدای هر مطالعه، رژیم غذایی شرکت کنندگان همچون میانگین مصرف مؤلفه های در رابطه با رژیم غذایی مدیترانه ای در طول سال های قبل ارزیابی شد. علاوه بر سبزیجات، غلات کامل و ماهی، این نوع برنامه غذایی سرشار از میوه ها، مغزیجات آجیلی، حبوبات و روغن زیتون بود.
در رژیم غذایی مدیترانه ای، مصرف گوشت قرمز خیلی کم است.
عملکرد مغزی شرکت کنندگان در طول ۵ سال پس از شروع مطالعه ارزیابی شد. در مطالعه دیگر، عملکرد مغزی شرکت کنندگان در ابتدا مطالعه و مجدداً ۲، ۴ و ۱۰ سال بعد ارزیابی شد.
نتایج نشان داد افرادی که بیشترین پیروی را از رژیم غذایی مدیترانه ای داشتند دارای پایین ترین ریسک اختلال روانی بودند.
این نتایج نشان داده است عملکرد روانی و سلامت مغز وابسته به رژیم غذایی است.
همچنین محققان دریافتند افراد دارای ژن APOE که فرد را در معرض ریسک بالاتر بیماری آلزایمر قرار می دهد، در مقایسه با افراد فاقد این ژن، به طورمیانگین دارای نمرات پایین تری در زمینه عملکرد شناختی و زوال بیشتر حافظه بودند.
با این حال محققان مشاهده نمودند فواید پیروی دقیق از رژیم غذایی مدیترانه ای برای افراد دارای این ژن و بدون این ژن یکسان است. این به معنای تاثیر رژیم غذایی بر عملکرد روانی بدون درنظرگرفتن ریسک ژنتیکی بیماری آلزایمر است.

About Author