یافته محققان ژاپنی؛ تاثیر محصولات سویا در کاهش اختلال حافظه

فست فود باز: پژوهشگران دریافتند پروتئین مشتق شده از سویا که پس از خوردن به مغز می رسد سبب کاهش زوال حافظه در موش های مبتلا به اختلال شناختی شد.

به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، با تجزیه پروتئین های سویا پژوهشگران به وجود مولکولی موسوم به دی پپتید پی بردند که بر حافظه تأثیر می گذارد چونکه حاوی دو پروتئین تشکیل دهنده بلوک های موسوم به اسیدهای آمینه است.
«توشیرو ماتسوی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کیوشو ژاپن، در این زمینه می گوید: «پپتیدهای که در طول مدت هضم تجزیه می شوند، با چالش عبور از سد خون و رسیدن به مغز مواجهند. مطالعه ما بر روی موش ها نشان میدهد که این پپتیدها بر حافظه موش ها تأثیر خوبی دارند.»
محققان در این مطالعه، تأثیرات دی پپتیدی موسوم به Tyr-Pro را بررسی کردند چونکه این دی پپتید شامل اسیدهای آمینه تیروسین و پرولین است. چندین روز پیش از تزریق ماده شیمیایی عامل ایجاد بیماری آلزایمر در موش ها، به آنها این دی پپتید خورانده شد.
محققان با بررسی حافظه کوتاه مدت موش ها دریافتند موش های که با دی پپتید تغذیه شده بودند در مقایسه با سایر موش های بیمار، وضعیت بهتری پس از گذشت دو هفته داشتند.
محققان تاکید دارند باید فواید این مشتق سویا بر انسان ها آزمایش شود تا بتوان از آن بعنوان راهی برای پیش گیری از زوال حافظه یا حتی بهبود حافظه استفاده نمود.

منبع:

About Author