افزایش مصرف خون به دنبال شیوع فاویسم
فست فود باز: مدیرگروه پزشکی انتقال خون گیلان با بیان این که شیوع فاویسم افزایش مصرف خون و فرآورده های خونی را به دنبال دارد، اظهار داشت: گیلان که به جهت تصادفات جاده ای، وجود بیماران تالاسمی، هموفیلی و سرطانی از استان های پر مصرف خون است، در این فصل و با شیوع فاویسم به خون و فرآورده خونی بیشتری نیاز دارد.
دکتر «گیتی ایزدی پور» در گفت وگو با ایسنا، با اخطار به بیماران فاویسمی، اظهار نمود: بیماری فاویسم که در گیلان به بیماری باقلا مشهور است، یک بیماری ارثی به حساب می آید که در فصل بهار شایع است.
مدیر گروه پزشکی انتقال خون گیلان اضافه کرد: بیماران فاویسمی در فصل بهار بخصوص از ۱۵ فروردین تا ۱۵ خرداد ماه به دلیل ورود باقلای محلی و کشت آن و بر اثر مصرف و یا حتی عبور از کنار مزارع باقلا دچار این بیماری می شوند که با علائمی نظیر رنگ پریدگی، زردی مختصر، خستگی و ضعف جسمانی بروز می کند و در صورت رجوع نکردن به مراکز درمانی با ادرار خونی و در نهایت از دست دادن کلیه ها همراه خواهد بود، درمان افراد مبتلا به این بیماری تنها با استفاده از مایعات، تزریق خون و فرآورده های آن میسر می گردد.
وی ادامه داد: این بیماری در افرادی که کمبود آنزیم گلوکز فسفات –هیدروژناز G6PD در گلبول های قرمز خود دارند، سبب شکسته شدن گلبول های قرمز خون می گردد که خونریزی را به دنبال دارد و در نهایت بیماران به تزریق خون نیاز پیدا می کنند.
ایزدی پور با بیان این که شیوع فاویسم افزایش مصرف خون و فرآورده های خونی را به دنبال دارد، خاطرنشان کرد: گیلان که به جهت توریستی بودن و تصادفات جاده ای، وجود بیماران تالاسمی که در ماه دو بار خون تزریق می کنند هم چنین بیماران هموفیلی و سرطانی، از استان های پر مصرف خون است، در این فصل و با شیوع فاویسم به خون و فرآورده خونی بیشتری نیاز دارد، از این رو مردم نوعدوست گیلان می توانند با رجوع به پایگاه های خون در سراسر استان همدلانه پاسخگوی نیاز این بیماران باشند.