مطالعه محققان فنلاندی نشان می دهد؛ ارتباط مصرف زیاد گوشت و لبنیات با نارسایی قلبی

فست فود باز: طبق گزارش جدید محققان، مردان میانسالی که بیش از حد گوشت، لبنیات و سایر مواد خوراکی حاوی پروتئین بالا مصرف می کنند در مسیر مبتلا شدن به نارسایی قلبی قرار دارند.

به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، محققان در این تحقیق دریافتند پروتئین موجود در ماهی و تخم مرغ ارتباطی با افزایش ریسک نارسایی قلبی ندارند.
«جایرکی ویرتانن» سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه فنلاند شرقی، در این باره می گوید: «رژیم غذایی سرشار از پروتئین در طول سال های اخیر به محبوبیت زیادی دست یافته است. اما یافته ها نشان داده است مصرف بالا پروتئین، به خصوص پروتئین دارای منشاء حیوانی، دارای تاثیرات مضری بر سلامت است.»
در بیماری نارسایی قلبی، قلب تضعیف شده و نمی تواند خون و اکسیژن کافی برای تامین نیازهای بدن پمپاژ کند. نارسایی قلبی می تواند باعث کوتاه شدن طول عمر شود. از آنجائیکه هیچ درمانی برای این مشکل وجود ندارد، پیشگیری با استفاده از رژیم غذایی و سبک زندگی بسیار ضروری می باشد.
به گفته ویرتانن، هنوز علت افزایش ریسک نارسایی قلبی مشخص نمی باشد. اسیدهای آمینه بلوک های سازنده پروتئین ها هستند. طبق فرضیه وی، «برخی اسیدآمینه ها در نارسایی قلبی نقش دارند. اما این نظریه مقدماتی بوده و نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه هست.»
به گفته محققان، علاوه بر خود پروتئین، نحوه آماده سازی غذا هم نقش مهمی در افزایش ریسک نارسایی قلبی دارد. بعنوان مثال، مصرف ماهی به صورت پخته یا کباب شده به گوشت فرآوری شده ارجح است.
در این مطالعه، داده های بیش از ۲۴۰۰ مرد فنلاندی جمع آوری شد و آنها به طورمیانگین به مدت ۲۲ سال تحت نظر بودند. رده سنی مردان ۴۲ تا ۶۰ سال بود.
در طول مدت مطالعه، ۳۳۴ نفر از این مردان مبتلا به نارسایی قلبی شدند. در میان این گروه، ۷۰ درصد پروتئین مصرفی دارای منبع حیوانی و ۲۸ درصد دارای منشاء گیاهی بود.
محققان برپایه میزان پروتئین مصرفی دریافتند ریسک نارسایی قلبی در مورد تمام منابع پروتئین ۳۳ درصد بود، اما در مورد پروتئین حیوانی این ریسک ۴۳ درصد و در مورد پروتئین حاصل از لبنیات این ریسک ۴۹ درصد بیشتر بود. پروتئین گیاهی با افزایش ۱۷ درصدی ریسک نارسایی قلبی مرتبط بود.
تنها پروتئین حاصل از ماهی و تخم مرغ در این مطالعه ارتباطی با ریسک نارسایی قلبی نداشت.
با این حال محققان هنوز سفارش به محدودکردن مصرف پروتئین را برای پیشگیری از نارسایی قلبی زود می دانند و بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.