مطالعات نشان می دهد؛ تاثیر مصرف بادام زمینی و نخود در بهبود فشارخون و کاهش کلسترول
فست فود باز: تحقیق جدید نشان داده است رژیم غذایی حاوی بادام زمینی، نخود، سیب و مقادیر کم استرول های گیاهی باعث کاهش کلسترول و بهبود فشارخون می گردد.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، الگوی رژیم غذایی گیاهی موسوم به “رژیم غذایی پورتفولیو” بر چهار ماده خوراکی کاهش دهنده کلسترول تاکید دارد.
«حنا کاهلئووا»، سرپرست تیم تحقیق و مدیر موسسه تحقیقات بالینی در واشنگتن دی سی، در این باره می گوید: «مطالعات بالینی قبلی و مطالعات مشاهده ای نشان داده اند که رژیم غذایی گیاهی می تواند باعث بهبود سلامت قلب شود.»
وی در ادامه می افزاید: «این مطالعه اثبات می کند که برخی مواد خوراکی گیاهی به خصوص در کاهش کلسترول و تقویت سلامت عمومی قلب و عروق موثر هستند.»
رژیم غذایی ای که از نظر محققان دارای فواید سودمندی است شامل ۴۲ گرم مغزیجات آجیلی (آجیل های درختی یا بادام زمینی)، ۵۰ گرم پروتئین گیاهی بدست آمده از محصولات سویا یا حبوبات (لوبیا، نخود، نخودفرنگی، یا عدس)، ۲۰ گرم فیبر محلول حاصل از جودوسر، جو، بادمجان، بامیه، سیب، پرتقال، یا انواع توت ها و ۲ گرم استرول های گیاهی بدست آمده از مکمل ها یا محصولات سرشار از استرول گیاهی در روز است.
نتایج چندین مطالعه و بررسی نشان داده است که رژیم غذایی حاوی پروتئین گیاهی، فیبر، مغزیجات اجیلی، و استرول های گیاهی باعث بهبود چندین نشانگر ریسک بیماری قلبی-عروقی می گردد که شامل کاهش در میزان کلسترول و بهبود در فشارخون است.
در پی پیروی از این الگوی رژیم غذایی، کلسترول بد LDL تا ۱۷ درصد کاهش یافت؛ درحالیکه کلسترول کل، تری گلیسیریدها، فشارخون سیستولیک، فشارخون دیاستولیک، و پروتئین واکنشی C هم کاهش پیدا کرد.
به گفته محققان، این رژیم غذایی به کاهش ریسک بیماری قلبی عروق کرونر تا ۱۳ درصد در مدت ۱۰ سال کمک کرد.