یک کارشناس تغذیه عنوان کرد؛ کمبود ید تا ۱۳ درجه ضریب هوشی کودکان را می کاهد

فست فود باز: مدیر اسبق اداره سلامت و تغذیه وزارت بهداشت، با اشاره به نقش تغذیه در سلامت افراد، اظهار داشت: کمبود ید، تا ۱۳ درجه ضریب هوشی کودکان را می کاهد.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، دکتر ربابه شیخ الاسلام در نخستین کنگره بین المللی و پنجمین کنگره ملی آموزش و سلامت کودکان پیش از دبستان، تصریح کرد: مراقبت های همه جانبه از دوران کودکی، یک سرمایه گذاری خردمندانه است.وی اظهارداشت: متاسفانه مادران ما اصلا برای پرورش کودک، آموزش نمی بینند، درصورتی که دورانی را می توانیم برای آینده فرزندانمان سرمایه گذاری نماییم، که این فرصت را به راحتی از دست می دهیم وگرنه والدین با رفتار درست، باید تغییر را از درون خانواده آغاز کنند.شیخ الاسلام به سیاست های کلی برنامه ششم توسعه کشور اشاره نمود و اظهار داشت: در بخش امور اقتصادی، منابع و سرمایه های زاینده اقتصادی در واقع همان نیروی انسانی است که سلامت جسمی و روانی او تعیین کننده است. ضمن اینکه، بخش امور اجتماعی برنامه بر توانمندسازی و خوداتکایی اقشار و گروه های محروم در برنامه مربوط به رفاه و تامین اجتماعی تاکید دارد.وی همینطور به تشریح سیاست های کلی جمعیت پرداخت که از خانواده و فرزندپروری با تاکید بر آموزش مهارت های زندگی و ارتباطی و عرضه خدمات مشاوره ای بر اساس فرهنگ و ارزش های اسلامی ایرانی سخن می گوید.این استاد دانشگاه با استفاده از نمودارهای مربوط به رشد مغزی کودکان صفر تا هفت سال، اظهار داشت: دید هر دو چشم، شنوایی، افزایش راه های پاسخگویی و واکنش، زبان و کنترل احساسات تا سه سالگی سیر صعودی طی می کند و رشد مهارت های اجتماعی هم تا سه سالگی شکل گرفته و در سنین پس از آن هم ادامه خواهد داشت.شیخ الاسلام به نیازهای تغذیه انسان از شیرخوارگی تا بلوغ برحسب وزن بدن اشاره نمود و اظهارداشت: تغذیه و هریک از مواد مغذی بر رشد جسمی و ذهنی کودکان تاثیرگذارند بطوریکه کمبود ید تا ۱۳ درجه، ضریب هوشی کودکان را می کاهد.