مهر گزارش می دهد؛ سلامت ایرانی های با نمک در خطر است، کمپین نه به نمکدان

فست فود باز: آمارهای وزارت بهداشت نشان داده است که سرانه مصرف نمک در ایران، دو تا سه برابر میانگین جهانی است. در حالیکه مصرف نمک زیادی، بیماری های خطرناکی به دنبال دارد.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، هشدارهای پی به دنبال وزارت بهداشت در خصوص اینکه روند مبتلا شدن به بیماری های غیرواگیر در کشور به سرعت در حال افزایش می باشد، این واقعیت را آشکار می سازد که مردم، به سبک زندگی و تغذیه خود اهمیت زیادی نمی دهند و نمی خواهند باور کنند که منشا بیماری های غیرواگیر، سبک زندگی و تغذیه ای است که ما پیروی می نماییم. در حالیکه می توان با حذف برخی رفتارها و خوراکی ها، سلامت خویش را تضمین نمود. مصرف نمک در ایران، دو تا سه برابر میانگین جهانی است، اما نمی خواهیم قبول نماییم که مصرف غذاها و خوراکی های پرنمک، از مهم ترین عوامل مبتلا شدن به بیماری های غیرواگیر است. زیرا، منشا اغلب بیماری های غیرواگیر که شایع ترین آنها، بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها، دیابت و…، هستند، عامل فشارخون بالاست و نمک بعنوان این عامل تلقی می گردد. در حالیکه می توان با مصرف کم و اندازه نمک، سلامت خویش را تضمین و از هدر رفت هزینه های بی مورد در حوزه سلامت کشور، جلوگیری کرد. دکتر افشین استوار مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه بیماری های غیرواگیر مسئول ۷۶ درصد از مرگ ها در ایران هستند، اظهار داشت: در بررسی علت مرگ در کشور در سال ۱۳۹۴، از ۳۲۷ هزار و ۵۲۵ مورد مرگ ثبت شده برای تمام سنین، بیماری های قلبی عروقی با سهم ۴۴.۱۳ درصد، نخستین علت مرگ در کشور می باشند، که از این میزان حدود ۳۱ درصد مربوط به سکته های قلبی و مغزی هستند. وی با اشاره به اینکه دومین علت مرگ با سهم حدود ۱۶ درصد به سرطان ها اختصاص دارد، خاطرنشان کرد: فشارخون بالا یک مشکل همه گیر است، در دنیا حدودا ۴ نفر از هر ۱۰ نفر فرد بزرگسال بالای ۲۵ سال مبتلا به فشارخون بالا هستند و در خیلی از کشورها یک نفر از هر ۵ نفر پیش فشارخون بالا دارند، در ایران هم در افراد ۱۸ سال و بالاتر شیوع فشارخون بالا حدود ۲۶ درصد است. در همین حال، دکتر زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که الگوی غذایی مردم مهم ترین عامل مبتلا شدن به بیماری های غیرواگیر است، اظهار داشت: امروزه با مصرف تنقلات، فست فودها و تغییر سبک زندگی مردم، میزان بیشتری از چربی، نمک و قند وارد بدن انسان می شود، ازاین رو ریسک مبتلا شدن به انواع بیماری ها افزوده می شود، در مقابل مصرف سبزی ها، میوه ها و تحرک مردم هم کاهش یافته است. وی با اشاره به اینکه طبق سفارش سازمان جهانی بهداشت، میزان مصرف نمک روزانه برای افراد عادی باید کمتر از ۵ گرم و برای افراد بالای ۵۰ سال باید کمتر از ۳ گرم باشد، خاطرنشان کرد: ایرانیان حدود دو تا سه برابر بیشتر از میزان سفارش شده جهانی، یعنی ۱۰ گرم نمک در روز مصرف می کنند، با مصرف بی رویه نمک، ریسک مبتلا شدن به فشارخون، سکته قلبی، پوکی استخوان و سرطان معده هم افزوده می شود. عبداللهی با اشاره به اینکه حذف نمکدان از سفره ها، یکی از راهکارهای کاهش مصرف است، اظهارداشت: همچون راهکارهای دیگر کاهش مصرف نمک، به حداقل رساندن استفاده از آن موقع طبخ غذا و کاهش مصرف شورجات و فست فودها است. دکتر ابراهیم فلاحی متخصص تغذیه هم با اشاره به اینکه مصرف نمک در ایران نسبت به میانگین جهانی بالاتر است، خاطرنشان کرد: زیاده روی در مصرف نمک منجر به ایجاد فشار خون می گردد و رعایت الگوی غذایی با نمک پایین در کنترل این عارضه موثر خواهد بود. وی با تاکید بر اینکه فشارخون بیماری است که علائمی ندارد، اضافه کرد: مشکلات و ناراحتی های کلیه از دریافت زیاد نمک بخصوص نمک تصفیه نشده است و حتی در مواردی اثر مصرف زیاد نمک منجر به ایجاد سرطان معده می گردد. بررسی ها نشان می دهد، افرادی که بیش از ۱۳ گرم نمک در روز مصرف می کنند دو برابر بیشتر دچار حملات قلبی می شوند. سازمان بهداشت جهانی میزان استاندارد مصرف نمک در شبانه روز را ۵ گرم اعلام نموده اما میزان واقعی نیاز بدن به این ماده غذایی تنها ۳ گرم در شبانه روز است.