مهر گزارش می دهد؛ سبزیجاتی که طعم فاضلاب می دهند، تهدید بیماری های میکروبی جدی است

فست فود باز: مصرف سبزیجاتی که با آب های آلوده و فاضلاب آبیاری می شوند، می تواند منجر به بروز بیماری های خطرناکی همچون اسهال و استفراغ و تب روده شود که تهدید جدی برای سلامت افراد تلقی می گردد.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، بررسی ها نشان داده است که یکی از طریق های انتقال بیماری ها، با استفاده از مصرف مواد غذایی و محصولات کشاورزی است که با استفاده از آب های آلوده و فاضلاب، تهیه شده اند. بطوریکه شایع ترین بیماری ناشی از مصرف سبزیجات و صیفی جات آبیاری شده با فاضلاب، اسهال و استفراغ و تب روده است. عباس پاپی زاده عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، با عنوان این مطلب که بخشی از مزارع جنوب تهران و استان البرز با فاضلاب خام و خطرناک آبیاری می شود، اظهار داشت: ۱۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی کشور با فاضلاب آبیاری می گردد. وی، بازچرخانی فاضلاب را راهکاری مهم برای مقابله با بحران آبی و استفاده از آن در کشاورزی برای پیشگیری از آبیاری مزارع با فاضلاب دانست و اضافه کرد: بارها به سازمان حفاظت محیط زیست تذکر داده و از سازمان بازرسی خواهان ورود به این مورد شدیم اما متاسفانه این معضل رفع نشده و نظارت دقیقی بر نحوه آبیاری مزارع صورت نمی گیرد. پاپی زاده با انتقاد از برخی اظهارات در خصوص اینکه خشکسالی و کمبود منابع آب در روی آوردن کشاورزان به استفاده از فاضلاب برای آبیاری موثر بوده است، افزود: باید با تشدید نظارت ها از فعالیت مزارعی که با فاضلاب آبیاری می شوند جلوگیری کرد چونکه سلامت مردم در معرض تهدید قرار می گیرد. عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، بر لزوم ورود جدی تمامی دستگاه های نظارتی همچون سازمان غذا و دارو، استاندارد، بازرسی قوه قضائیه به مبحث آبیاری مزارع با فاضلاب تصریح کرد و اظهار داشت: صحت و سقم آبیاری مزارع جنوب با فاضلاب باید بررسی و اطلاع رسانی شود چونکه این مورد با سلامت مردم سر و کار دارد. دکتر ایرج خسرونیا رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر، به عوارض مصرف این نوع سبزیجات و صیفی جات که با آب های آلوده آبیاری شده اند، اشاره نمود و اظهار داشت: در فاضلاب و آب های آلوده، میکروب های مقاوم به درمان وجود دارد که سبب بیماری زایی می گردد. همینطور وجود تخم انگل در این قبیل محصولات کشاورزی، می تواند خطراتی برای سلامت افراد مصرف کننده این محصولات به همراه داشته باشد. وی ادامه داد: وقتی تخم انگل به همراه سبزی و صیفی جات وارد بدن می شود، تبدیل به انگل شده و در نقاط مختلف بدن رشد می کند که می تواند مشکلات عدیده ای برای فرد به همراه بیاورد. خسرونیا، خوردن سبزیجات آبیاری شده با فاضلاب و آب های آلوده توسط دام ها را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: متاسفانه این دام ها هم با خوردن این نوع سبزیجات، بیمار می شوند که مشکلاتی به همراه دارد. وی با عنوان این مطلب که ما عادت داریم سبزیجات و صیفی جات را نشسته در یخچال قرار دهیم، اضافه کرد: این وضعیت، می تواند منجر به انتقال بیماری شود. ضمن اینکه با همان دست هایی که با سبزیجات آلوده تماس داشته اند، سایر مواد خوراکی و غذایی را آلوده می نماییم. خسرونیا، افزایش ناگهانی موارد مبتلا شدن به اسهال و استفراغ در شهرها را ناشی از مصرف سبزیجات و صیفی جات آلوده عنوان نمود و اظهار داشت: متاسفانه وقتی موارد این قبیل بیماری ها زیاد می شود، عنوان می کنند که علت ویروسی است، در حالیکه علت بروز آن میکروب است. وی افزود: هندوانه ای که نشسته قاچ می نماییم، می تواند منشا انتقال آلودگی باشد. چون پوست این میوه بر روی زمین آلوده قرار داشته که حاوی میکروب های زیادی هستند. رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، به مردم سفارش کرد که اولا در هنگام تهیه سبزی و صیفی جات مطمئن شوند که با آب آلوده و فاضلاب به عمل نیامده اند و اگر مطمئن نیستند، حتما آنها را ضدعفونی کنند. خسرونیا با عنوان این مطلب که وجود تخم انگل بر روی محصولات کشاورزی همچون سبزیجات و کاهو، منشا انتقال آلودگی به بدن شده و منجر به ناراحتی روده ای می شود، اضافه کرد: اسهال و استفراغ و تب روده، همچون بیماری های شایع ناشی از مصرف سبزیجات و صیفی جات آلوده است. وی تصریح کرد: مصرف مداوم این قبیل سبزیجات و صیفی جات آلوده، سبب می گردد که بدن به آنتی بیوتیک ها مقاوم شده و در نتیجه، بیماری مزمن شود.