معاون وزیر بهداشت؛ سرانه مصرف لبنیات در ایران ناامید کننده است

فست فود باز: معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: سرانه مصرف مواد لبنی در کشور بسیار پایین و نگران کننده است، در حالیکه مصرف لبنیات در پیشگیری از خیلی از بیماری ها موثر است.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، علیرضا رئیسی در همایش غذای سالم، لبنیات سالم که روز دوشنبه در مرکز بین المللی همایش های رازی برگزار شد، تصریح کرد: اگر در کشوری سرانه مصرف لبنیات بالا باشد بطور قطع آن کشور در سایر شاخص ها هم در جایگاه مناسبی قرار گرفته است. وی با اشاره به رتبه اول فنلاند در مصرف مواد لبنی در جهان، تصریح کرد: میزان مصرف سرانه سالانه لبنیات هر فرد در فنلاند، ۳۶۵ کیلوگرم است اما در ایران، مصرف سرانه لبنیات ناامید کننده و کمتر از یک لیوان در روز است یعنی مصرف سرانه لبنیات روزانه در ایران حدود ۱۳۰ تا ۱۵۰ گرم و در سال حدود ۶۶ کیلوگرم است. معاون وزیر بهداشت، مصرف لبنیات را در پیشگیری از خیلی از بیماری ها مانند بیماری های دهان و دندان، پوکی استخوان، کوتاهی قد و سرطان های دستگاه گوارش موثر دانست و افزود: اگر مصرف سرانه لبنیات از کودکی آغاز و تا سالمندی ادامه داشته باشد، زندگی پربار، مولد و سالم می گردد و از کار افتادگی به تاخیر خواهد افتاد. رئیسی تصریح کرد: سرانه مصرف لبنیات در کشورهای مختلف، ارتباط مستقیمی با وضعیت اقتصادی و GDP دارد و قیمت تمام شده لبنیات در سطح عرضه و توزیع باید به گونه ای باشد که مردم به راحتی به آن دسترسی داشته باشند. وی تصریح کرد: برای نخستین بار در کشور، دستورالعمل فنی و بهداشتی لبنیات به کمک صنف تهیه شد که تولید و توزیع مواد لبنی در کشور ساماندهی شد و هدف آن، کنترل مواد لبنی در سطح تولید، عرضه و توزیع و رعایت بهداشت کارکنان درگیر با تولید این مواد است. رئیسی با اشاره به فعالیت ۹ هزار واحد صنفی و ۱۲۰ هزار نفر در حوزه لبنیات، از ارزیابی و پایش این صنف در سال قبل توسط بهداشت محیط اطلاع داد و اظهار داشت: علاوه بر این واحدهای صنفی، تولید و عرضه لبنیات به روش سنتی هم در کشور رایج است که می توانیم دو راهبرد در مورد آنها داشته باشیم یکی اینکه به آنها بگوییم تولید نکنید و واحدهای آنها را تعطیل نماییم و دیگر اینکه تولید کنند اما تحت نظارت و کنترل صنف، وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی باشد. معاون بهداشت وزارت بهداشت، ضمن تقدیر از اصناف و نیروی انتظامی به علت کمک در نظارت به اصناف مختلف، اظهار داشت: اصناف، با جدیت، واحدهای تولیدی که تحت نظارت نیستند را تحت کنترل قرار دهند چون عرضه لبنیات ناسالم برای مردم، بسیار مضر و بیماری زا است.