پژوهشگران دریافتند؛ تاثیر مصرف زیاد نمک بر مبتلاشدن به سرطان معده

فست فود باز: مطالعات جدید نشان می دهند مصرف بیش از اندازه نمک علاوه بر ایجاد فشار خون بالا و بیماری های قلبی- عروقی، می تواند خطر مبتلاشدن به سرطان معده را افزایش دهد.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، پژوهشگران دریافتند مصرف زیاد نمک به رشد باکتری هلیکوباکترپیلوری کمک خواهدنمود و با رشد این باکتری در معده، سلول های خیلی از این بخش به عفونت گرفتار می شوند و افزایش این عفونت به ایجاد سلول های سرطانی منجر خواهد شد و در نهایت فرد به بیماری سرطان معده مبتلا می شود. مهمترین عامل خطر ابتلاء به سرطان معده، ایجاد عفونت ناشی از یک نوع باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori) است که موجب بروز التهاب و عفونت در معده شده و در نهایت سبب افزایش ریسک ابتلاء به سرطان می شود. هلیکوباکتر پیلوری گونه ای از باکتری هلیکوباکتر بوده و شایع ترین موجود ذره بینی است که انسان ها را به عفونت مبتلا می سازد. بیشتر از نیمی از مردم دنیا به این باکتری آلوده هستند. باکتری مذکور عامل اصلی بیماری هایی همانند زخم معده و ناراحتی های دستگاه گوارش بشمار می رود. «جان آترتون»، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «پژوهشگران هنوز بطور دقیق نمی دانند که چرا مصرف زیاد نمک خطر ابتلاء به سرطان معده را بیشتر می کند اما مطالعات نشان می دهند که امکان دارد نمک زیاد به رشد باکتری هلیکوباکتر پیلوری در معده کمک نماید.» سازمان بهداشت جهانی در دستور العمل هایش در ارتباط با این مساله اعلام نموده که روزانه بیشتر از ۵ گرم نمک (برابر با یک قاشق چایخوری) نباید مصرف شود. به باور خیلی از پزشکان مردم باید بدانند که مصرف بیش از حد نمک همانطور که به ایجاد بیماری فشار خون و بیماری های قلبی– عروقی می انجامد، به ابتلای بیماری سرطان معده نیز منجر می شود. از طرف دیگر بگفته پژوهشگران، مصرف کم نمک خطر ابتلاء به سرطان معده را بطور حتم کاهش خواهد داد.

منبع: