یافته های پژوهشی نشان می دهد؛ تاثیر مصرف ماست های پروبیوتیک در درمان دیابت

فست فود باز: وجود انواع نامناسب باکتری های روده ای منجر به بروز دیابت نوع یک می شود.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، برخی میکروب های موجود در محصولات لبنی که بطور ژنتیکی دستکاری شده اند، قادرند سلول های روده را برای تولید انسولین مورد نیاز تحریک کرده و به این طریق به درمان دیابت کمک کنند. بررسی ۳۳ کودک که بطور ژنتیکی در معرض خطر مبتلاشدن به دیابت قرار داشتند، طی مدت سه سال نشان داد که حضور باکتری های نامتعارف در روده عامل مبتلاشدن به دیابت نوع یک است. چهار تن از کودکان مورد آزمایش در سن سه سالگی به دیابت مبتلا شدند. تیم تحقیق به سرپرستی «رامنیک خاویر» از بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون متوجه شدند که این کودکان نسبت به سایرین، تعداد باکتری های کمتری در روده خود دارند و بطور میانگین تعداد گونه های باکتریایی موجود در روده این کودکان، ۲۵ درصد کمتر از کودکان سالم می باشد. همین طور آن دسته از گونه های باکتریایی که معمولاً بعنوان آغازگر التهاب روده ای عمل می کنند، در روده این کودکان بیشتر بود. التهاب روده می تواند مقدمه ای برای مبتلاشدن به دیابت نوع یک باشد. در این نوع دیابت، سیستم ایمنی فرد بطور اشتباهی آنتی بادی های تولید می کند که به سلول های بتا در لوزالمعده که انسولین می سازند، حمله کرده و آنها را از بین می برد. پژوهشگران تغییر در میکروبیوم روده را عامل اساسی مبتلاشدن به دیابت نوع یک می دانند و اعتقاد دارند که ثابت نگه داشتن میکروبیوم روده می تواند راهی برای پیش گیری از مبتلاشدن به دیابت باشد. یکی از طریق های درمان، استفاده از باکتری های دستکاری شده ای نظیر Lactobacillus gasseri است که در بعضی ماست های پروبیوتیک یافت می شود. این باکتری به ژن های انسانی مربوط به تولید انسولین مجهز می شوند. آزمایش ها نشان داده است که در موش های دیابتی، این ژن ها برخی سلول های روده ای را به شکلی تحریک می کنند که همچون سلول های سازنده انسولین در لوزالمعده عمل می نمایند. انسولین تولید شده توسط این سلول ها همچون انسولینی که توسط سلول های لوزالمعده تولید می شود، بر روی سطح قند خون عمل می کند و بدین سان مرکز کنترل انسولین از لوزالمعده به روده منتقل می شود.

منبع: