محققان سوئدی پی بردند؛ قهوه سبب کاهش خطر مبتلاشدن به ام اس می شود

فست فود باز: پژوهشگران دریافتند مصرف قهوه به کاهش خطر مبتلاشدن به بیماری ام اس می انجامد.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، پژوهش های پیشین نشان داده بود که مصرف قهوه به کاهش خطر بیماری های پارکیسنون و آلزایمر می انجامد. این دفعه پژوهشگران به سراغ نقش قهوه در کاهش خطر بروز ام. اس رفته و به یافته های جالبی رسیدند. پژوهشگران به بررسی دوباره مطالعه ای که بر روی ۱۶۲۹ فرد مبتلا به ام. اس و ۲۸۰۷ فرد سالم در سوئد و نیز مطالعه ای دیگر بر روی ۱۱۵۹ فرد مبتلا به این بیماری و ۱۱۷۲ فرد سالم در ایالات متحده پرداختند. در این مطالعات، میزان مصرف قهوه در بین افراد مبتلا به ام. اس یک و پنج سال قبل از بروز علایم این بیماری مورد بررسی قرار گرفت. البته در پژوهش مربوط به سوئد، ده سال قبل از بیماری نیز مورد بررسی قرار گرفته بود. این میزان با مصرف قهوه توسط افرادی که به ام. اس گرفتار نمی شدند مقایسه شد. مطالعه انجام شده در سوئد نشان داد که احتمال مبتلاشدن به این بیماری در افرادی که قهوه نمی خوردند از احتمال بروز این بیماری در افرادی که حداقل شش فنجان قهوه در روز مصرف می کردند بیشتر بود. همین طور مصرف قهوه بین ۵ تا ۱۰ سال قبل از بروز علایم بیماری نیز اثرات مثبتی داشت. در مطالعه آمریکایی نیز مشخص شد احتمال مبتلاشدن به ام. اس در افرادی که قهوه نمی نوشیدند، یک و نیم برابر بیشتر از کسانی که از یک سال قبل از بروز علایم، چهار فنجان (یا بیشتر) قهوه می نوشیدند بود.

منبع: