گردشگران ناخواسته مقاومت آنتی بیوتیكی را گسترش می دهند

فست فود باز: خراسان رضوی گردشگران هلندی ناآگاهانه با افزایش باکتری های روده حاوی ژن های مقاومت دارویی طی سفر و سپس با بازگشت به خانه در افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی نقش دارند. این مورد احیانا در مورد گردشگران دیگر کشورها با شیوع بالای باکتری های مقاوم صادق است.
به نقل از ساینس، جان پندرز از دانشگاه ماستریخت هلند و همکاران وی از راه آزمایش مدفوع ۱۹۰ مسافر هلندی قبل و پس از سفر به کشورهای جنوب شرقی آسیا، آسیای جنوبی، آفریقای شمالی و شرق آفریقا باکتری های موجود در نمونه ها را تجزیه وتحلیل کردند.
تیم تحقیق دریافت که این مسافران با میکروبیوم روده حاوی باکتری با ژن های بسیار متنوع و با مقاومت به آنتی بیوتیک بیشتر نسبت به زمان ترک به کشور بازگشتند.
پندرز اظهار نمود: «می دانیم که مقاومت ضدمیکروبی یک مشکل جهانی است اما شیوع آن در بعضی از کشورها نسبت به سایر کشورها بسیار بیشتر است.»
یوهان بنگتسون- پالمه از دانشگاه گوتنبرگ سوئد ۶ سال پیش تحقیق مشابه اما کوچک تری انجام داده است. وی می گوید: «تصور من این بود که چند ژن مقاومت وجود دارد که به صورت گسترده در گردش هستند. اما نتایج این مطالعه نشان داده است که این مشکل گسترده تر از آن است و یک منبع کامل از مقاومت متفاوت وجود دارد که گردشگران در طول سفر از آنها بهره مند می شوند.»
وجود این ژن های مقاومتی تا زمانی که گردشگران سالم باشند خطر مستقیم ایجاد نمی کنند. فقط در صورت مبتلا شدن به عفونتی که درمان آن مشکل باشد و یا تماس با بیماران با بیماری شدید و انتشار ژن های مقاوم مشکل ساز می شوند.
برام ون بانیک از دانشگاه ادینبورگ انگلیس می گوید: «هرچه میکروبیوم در حالتی که ژن های مقاومت بیشتری پیدا کرده اند باقی بماند فرصت بیشتری برای توسعه آن فراهم می شود.»

منبع: