رئیس جامعه پزشکان داخلی ایران: افزایش رجوع مردم به مراکز درمانی به دنبال انتشار ویروس جدید با علائم گوارشی
به گزارش فست فود باز رئیس جامعه پزشکان داخلی ایران اظهار داشت: به دنبال شیوع یک ویروس جدید با علائم گوارشی، رجوع مردم به مراکز درمانی افزایش پیدا کرده ولی این ویروس کرونا نیست.
ایرج خسرونیا در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا اضافه کرد: یک ویروس جدید با علائم گوارشی شامل اسهال، بی حالی، دل درد و تب در کشور شیوع یافته است و فرد مبتلا ۲۴ ساعت این علائم را تجربه می کند و خود به خود درمان می شود.
وی عنوان کرد: البته افرادی که بیماری های خاص و زمینه ای ندارند، هنگامی که گرفتار این ویروس شدند می توانند آنتی بیوتیک مصرف کنند و اگر اسهال شدید می باشد، چند روز غذاهای خانگی سالم مصرف کنند و جای نگرانی نیست چونکه این ویروس ۲۴ ساعت پس از بدن خارج می شود.
این متخصص داخلی خاطرنشان کرد: بیماران دیابتی، قلبی و عروقی و ریوی اگر به این ویروس مبتلا شدند باید سریع به پزشک مراجعه نموده و دارو را با نظارت پزشک مصرف کنند.
به گفته خسرونیا، خیلی از مبتلایان، این ویروس را با کرونا اشتباه می گیرند، در حالیکه علائم کرونا بسیار متفاوت بوده و فرد مبتلا باید پنج تا ۱۰ روز در قرنطینه باشد و تمام اصول بهداشت همچون استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کند.
وی اضافه کرد: مصرف آب و سبزیجات در ایام گرم سال برای بدن بسیار ضروری و مفید می باشد، هنگام بروز اسهال، نوشیدن مایعات زیاد برای پیشگیری از کمبود آب بدن مهم می باشد. آب و نوشیدنی های ورزشی (که جایگزین مواد معدنی از دست رفته به نام الکترولیت هستند) گزینه های خوبی هستند. کافئین و الکل می تواند کمبود آب بدن را تشدید کند.
خسرونیا خاطرنشان کرد: در هوای گرم و هر زمان که بدن درحال تعریق است مانند ورزش کردن مصرف مایعات یاید افزایش یابد و تلاش شود در ایام گرم سال، غذاهای آماده و حاضری کمتر مصرف و بیشتر از غذاهای خانگی استفاده گردد.
دوم خرداد، ۴۹ نفر دارای علایم مسمومیت از خوابگاه دخترانه به یک مرکز درمانی رجوع کردند که علت رجوع آنها در بدو ورود مسمومیت عنوان شد اما سپس اعلام گردید تعیین علت این اتفاق مستلزم انجام آزمایشات بیشتر است. این درحالی است که دکتر پرویز انصاری راد معاون دانشجویی پردیس نسیبه دانشگاه فرهنگیان علت ایجاد مشکل گوارشی برای این دانشجویان را مسمویت غذایی ندانسته و تاکید کرده بود: این مورد ارتباطی به غذای خوابگاه نداشته است.
سوم خرداد هم تعداد ۳۹ نفر از دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع) با علت مشابه به مراکز درمانی ارجاع داده شدند که مدیر کل روابط عمومی دانشگاه امام صادق(ع) هم تاکیدکرده است: مسمومیت دانشجویان با تایید پزشکان آلودگی ویروسی است.
در عین حال کمال حیدری معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هشتم خرداد در نشست خبری اظهار داشت: شایعه پراکنی نشود، ویروس جدید شیوع نیافته و هر سال با آغاز فصل گرما موارد مبتلا شدن به مسمومیت غذایی زیاد است.