شیوع اسهال ویروسی در کشور

به گزارش فست فود باز رییس اداره بیماریهای منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت، اظهار داشت: بررسی هایی که در آزمایشگاه های مرجع وزارت بهداشت کشور انجام شده نشان میدهد آنچه که بیشتر از همه موجب بروز اسهال حاد شده، عوامل ویروسی است.
به گزارش فست فود باز به نقل از ایسنا، دکتر مریم مسعودی فر با اشاره به این که به طور معمول با شروع فصل بهار و تابستان انتظار افزایش بیماریهای گوارشی منتقل از آب و غذا وجود دارد، اظهار داشت: پس از محدودیت های کرونا اکنون تماس بین افراد و تجمعات بیشتر شده ضمن این که خیلی ها در این دو سال، به خاطر محدودیت ها تماسی با بسیاری از عوامل بیماری زا نداشتند و بالتبع با شروع فصل گرما، بیماریهای اسهال و استفراغ افزایش می یابد.
او اشاره کرد: با افزایش موارد گزارش شده ی بیمارانی با تابلوی بالینی اسهال حاد و آبکی، آنها را از نظر میکروب وبا و سایر میکروارگانیسم ها بررسی خواهیم کرد. بررسی هایی که در آزمایشگاه های مرجع وزارت بهداشت کشور انجام شده نشان میدهد آنچه که بیشتر از همه موجب بروز اسهال حاد شده، عوامل ویروسی است.
مسعودی فر با اعلان اینکه ویروس ها سرایت پذیری خیلی بالایی دارند، اشاره کرد: این ویروس ها در عفونت های گوارشی خود محدود شونده هستند و دوره کوتاهی هم دارند اما در عین حال فوق العاده مسری هستند و می توانند افراد زیادی را درگیر کنند.

اسهال های ویروسی نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارند
وی راه انتقال این ویروس را تماس فرد به فرد و مصرف آب و غذای آلوده عنوان نمود و اظهار داشت: رعایت بهداشت، شستشوی دست ها به مدت ۲۰ ثانیه، شستشوی صحیح میوه و سبزیجات و پیش گیری از کم آبی بدن، خودداری بیماران از تماس با بیرون به ویژه گروههای لطمه پذیر مانند کودکان، سالمندان و افراد دارای ضعف سیستم ایمنی لازم است.
رییس اداره بیماریهای منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت، بیان کرد: ضعف و بی حالی شدید و اختلال هوشیاری نشانه کم آبی شدید در بدن است که در این صورت و همین طور در صورت مشاهده خون در مدفوع حتما باید به پزشک مراجعه شود.
او که در یک برنامه رادیویی صحبت می کرد، در خاتمه اشاره کرد: اسهال های ویروسی نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارند و باید از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک مگر به صلاحدید پزشک خودداری شود.

منبع: