نوشیدنی های محبوبی که خطر سکته مغزی و آلزایمر را کم می کنند
خراسان رضوی نتایج مطالعات نشان می دهد که نوشیدن چای یا قهوه ممکنست خطر سکته مغزی و زوال عقل را حدود یک سوم کم کند.
به نقل از سایکولوژی نیوز، زوال عقل یک تخریب عملکرد مغز و سلامت کلی است که با افزایش سن ایجاد می شود و علایم آن شامل از دست دادن حافظه، مشکلات زبان و تغییر در خلق و خوی است.
سکته مغزی زمانی رخ می دهد که جریان خون قسمتی از مغز بطور موقت قطع می شود و می تواند موجب لطمه مغزی شود. شایان ذکر است که آلزایمر شایع ترین شکل زوال عقل است.
پژوهشگران دریافتند که فواید چای ممکنست ناشی از فلاونوئیدهای موجود در آن باشد. فلاونوئیدها آنتی اکسیدان ها و قسمتی از کلاس پلی فنول ها محسوب می شوند که در گیاهان یافت می شوند و دارای چندین فواید سلامتی هستند و به پیش گیری از بیماریهای مختلف کمک می کنند.
نتایج مطالعه دیگری نشان داده است که چای، انواع توت ها و سیب همگی می توانند به جلوگیری از زوال عقل کمک کنند و این مطالعه نشان داد که افراد مسن با خوردن غذاهای غنی از فلاونوئید بیشتر، خطر زوال عقل را تا چهار برابر کم می کنند.
همین طور نوشیدن چای با سلامت کلی مغز مرتبط می باشد. اگر افراد حداقل چهار بار در هفته در یک دوره ۲۵ ساله همه انواع چای ازجمله چای اولانگ، سیاه یا سبز را بنوشند ارتباط مغزی بهتری دارند. افرادی که بطور منظم چای می نوشند، مناطق مغزی سازمان یافته تری نیز دارند.
پژوهشگران چینی از داده های بیش از ۳۵۰هزار نفر در پروژه بیوبانک استفاده کردند؛ بیوبانک پروژه بلندمدت است که سلامت و رفاه داوطلبان را در بریتانیا ردیابی می کند.
داده های سلامتی شرکت کنندگان، همچون مصرف چای و قهوه، حداقل طی ۱۰ سال مورد پیگیری قرار|گرفت. نتایج نشان داد، افرادی که دو تا سه فنجان قهوه یا سه تا پنج فنجان چای در روز می نوشند کمترین خطر سکته مغزی یا زوال عقل را داشتند. این مقدار چای خطر سکته مغزی را تا ۳۲ درصد و زوال عقل را تا ۲۸ درصد کم کرد.
پژوهشگران اظهار کردند: یافته های ما نشان میدهد که مصرف متوسط قهوه و چای بطور جداگانه یا ترکیبی با کاهش خطر سکته مغزی و زوال عقل مرتبط می باشد.
نتایج این تحقیق در نشریه PLoS Medicine (ژانگ و همکاران، ۲۰۲۱) انتشار یافته است.