میوه ای که سلامت قلب زنان را تضمین می نماید
خراسان رضوی نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد مصرف میوه ای غنی از پتاسیم مانند موز می تواند سلامت قلب زنان را بهبود بخشد.
به نقل از هلث، بگفته پژوهشگران غذاهای غنی از پتاسیم شامل انواع سبزیجات، میوه ها، آجیل، لوبیا، محصولات لبنی و ماهی است که در این میان آووکادو و ماهی قزل آلا سرشار از پتاسیم است و به مقابله با اثرات منفی نمک در رژیم غذایی و کاهش فشار خون کمک می نماید.
محقق این تحقیق، لیفرت وگت، استاد نفرولوژی بالینی و فیزیولوژی کلیه در مراکز پزشکی دانشگاه آمستردام هلند، اظهار داشت: به خوبی روشن شده که مصرف زیاد نمک با افزایش فشار خون و افزایش ریسک حملات قلبی و سکته مغزی مرتبط می باشد.
وی می گوید: سفارش های بهداشتی در خصوص محدود کردن مصرف نمک متمرکز شده اما زمانی که رژیم غذایی ما شامل غذاهای فرآوری شده باشد، دستیابی به این هدف دشوار است. پتاسیم به بدن کمک می نماید سدیم بیشتری بوسیله ادرار دفع شود. در مطالعه ما پتاسیم رژیم غذایی با بیشترین دستاوردهای سلامتی در زنان مرتبط بود.
این مطالعه شامل نزدیک به ۲۵هزار مرد و زن بریتانیایی بین ۴۰ تا ۷۹ سال بود که قسمتی از یک مطالعه تحقیقاتی بین سالهای ۱۹۹۳ و ۱۹۹۷ را تشکیل داد. شرکت کنندگان پرسش نامه هایی را درباره عادات سبک زندگی خود تکمیل کردند و فشار خون و نمونه های ادرار آنان مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت و از میزان سدیم و پتاسیم ادرار برای اندازه گیری دریافت رژیم غذایی استفاده شد.
محققان دریافتند با افزایش مصرف پتاسیم در زنان فشار خون کاهش پیدا می کند و با افزایش. مصرف آن چنین عارضه ای در زنان مشاهده نمی گردد.
هر یک گرم افزایش روزانه پتاسیم با کاهش ۲.۴ میلیمتر جیوه فشار خون سیستولیک در این زنان همراه بود اما هیچ ارتباطی بین پتاسیم و فشار خون در مردان یافت نشد.
شرکت کنندگان این پژوهش بطور متوسط ۱۹.۵ سال(به این معنا که نیمی از آنان طولانی تر و نیمی برای مدت زمان کوتاه تری) دنبال شدند. در طول این زمان ۵۵ درصد از شرکت کنندگان در بیمارستان بستری شدند یا به سبب بیماری قلبی فوت کردند.
محققان بعد از تعدیل عواملی مانند سن، جنس، شاخص توده بدن، مصرف دخانیات، الکل و داروهای کاهنده چربی، دیابت و حمله قلبی یا سکته قبلی دریافتند کسانی که بالاترین میزان پتاسیم مصرفی را دریافت می کنند، ۱۳ درصد کمتر در معرض خطر مبتلاشدن به بیماری قلب نسبت به افراد با پایین ترین میزان مصرف پتاسیم قرار دارند.
این مطالعه نشان داد مردان هفت درصد کمتر و زنان ۱۱ درصد کمتر در معرض خطر مبتلاشدن به مشکلات قلبی هستند. بگفته پژوهشگران میزان نمک در رژیم غذایی بر رابطه بین پتاسیم و حوادث قلبی در هر ۲ جنس تاثیری ندارد.
وگت بیان کرد: نتایج نشان میدهد پتاسیم به حفظ سلامت قلب کمک می نماید اما زنان بیش از مردان سود می برند. ارتباط بین پتاسیم و حوادث قلبی عروقی بدون توجه به مصرف نمک یکسان بود و نشان میدهد پتاسیم علاوه بر افزایش دفع سدیم راه های دیگری برای صیانت از قلب دارد.
سازمان بهداشت جهانی به بزرگسالان سفارش می کند روزانه حداقل ۳.۵ گرم پتاسیم و کمتر از ۲ گرم سدیم(پنج گرم نمک) مصرف کنند.
یک موز چهار اونسی ۳۷۵ میلیگرم پتاسیم دارد. ماهی سالمون ۵.۵ اونسی پخته شده ۷۸۰، یک سیب زمینی حدودا پنج اونسی ۵۰۰ و یک فنجان شیر ۳۷۵ میلی گرم پتاسیم دارد.
وگت اشاره کرد: یافته های ما نشان میدهد رژیم غذایی سالم برای قلب فراتر از محدود کردن نمک و افزایش محتوای پتاسیم است. شرکت های مواد غذایی می توانند با تعویض نمک مبتنی بر سدیم استاندارد با نمک پتاسیم در غذاهای فرآوری شده به این مورد کمک کنند. علاوه بر این همه ما باید غذاهای تازه و فرآوری نشده را در اولویت قرار دهیم برای اینکه هم غنی از پتاسیم است و هم نمک کمی دارد.
این یافته ها در ۲۲ ژوئن در مجله قلب اروپا انتشار یافته است.