به گزارش فست فود باز، یک اپیدمیولوژیست ضمن تاکید بر لزوم رعایت برخی الزامات در بازگشایی مدارس، اظهار داشت: بنظر می رسد گرفتار خستگی از پاندمی شدیم و از آنجا که عملکرد ویروس قابل پیش بینی نیست، ممکنست هر اتفاقی رخ دهد. در عین حال رعایت پروتکل ها به شدت کاهش یافته، چرخش ویروس هم وجود دارد؛ همه این ها یعنی این که جامعه آبستن ابتلای مجدد به یک خیزش است.

دکتر حمید سوری در گفت و گو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت کرونا در کشور، با اشاره به کاهش شهرهای قرمز کرونائی اظهار داشت: دلیل این کاهش این است که معیار سنجش ما در رنگ بندی شهرها اشتباه است و در نتیجه در قضاوت گرفتار خطا می شویم. هم اکنون وضعیت کرونا در کشور در حالت نوسانات جزئی است؛ بطوریکه نه سیر نزولی مدلول داری قابل مشاهده می باشد و نه روند افزایشی مدلول دار. به صورتی در حالت نسبتا با ثباتی قرار داریم. منتها نمی توان به شرایط موجود دل خوش کرد و امیدوار بود که سیر نزولی شده یا به همین صورت بماند برای اینکه اجتماعات انبوه را داشتیم و پس از بازگشت به کشور در صورت عدم کنترل می توانند موجب انتقال و انتشار بیشتر بیماری شوند و از سویی هم ویروس مرتبا دارای جهش هایی خواهد بود و به همین دلیل احتمال دارد که باردیگر واریانت های جدیدی داشته باشیم که موجب شود از حالت ثبات نسبی خارج شویم.
وضعیت موجود کرونا شکننده است
وی با اعلان اینکه تا زمانیکه رسما در دنیا اعلام اختتام پاندمی نشود، ما هم باید هوشیاری و نگرانی را داشته باشیم که وضعیت نامناسب شود، اضافه کرد: بدین سبب این که تا دو روز مرگ میرمان کم شده یا بستری مان کاسته می شود، تصور نماییم که اپیدمی دارد تمام می شود یا تمام شده است، تصور غلطی است و بارها هم مسئولان امر این را تجربه کردند که با شتاب زدگی در گرفتن جشن اختتام اپیدمی باردیگر جامعه به دردسر می افتد. بدین سبب وضع موجود کرونا شکننده است؛ بطوریکه به لحاظ علمی احتمال افزایش و خیزش های بعدی وجود دارد، اما پیش بینی از شرایط آینده بسیار دشوار است. برای اینکه بازیگر اصلی ویروس می باشد.
خستگی از پاندمی و کاهش شدید رعایت پروتکل ها جامعه آبستن خیزی دیگر
سوری با اعلان اینکه بنظر می رسد متاسفانه گرفتار خستگی از پاندمی شدیم و بی تفاوتی بر متولیان امر حاکم شده است، اظهار داشت: در نتیجه ما خیلی نقشی در وضعیت اپیدمی نداریم و ویروس بیشترین نقش را دارد. از آنجایی هم که عملکرد ویروس قابل پیش بینی نیست، ممکنست هر اتفاقی رخ دهد. در عین حال اشتباهات انبوهی داریم، رعایت پروتکل ها به شدت کم شده و همه این ها به این معناست که هم فرد حساس داریم، در عین حال چرخش ویروس هم وجود دارد و پروتکلهای بهداشتی هم رعایت نمی گردد و همه این ها یعنی این که جامعه آبستن ابتلای مجدد به یک خیزش است.
دانش آموزان، اولیای مدارس و مسئولان در زمان بازگشایی مدارس چه باید انجام دهند؟
وی در ادامه با اشاره به بازگشایی مدارس و دانشگاه ها، اظهار داشت: خوشبختانه کودکان آنچنان گروه در معرض خطری نیستند یا حداقل شدت مبتلاشدن در آنها زیاد نیست، اما کودکان می توانند حامل عامل بیماری زا شده و بیماری را گسترش دهند. سفارش ها خطاب به چند گروه است؛ خود دانش آموزان طبیعتا باید رعایت نمایند، با فردی که علائمی از بیماری دارد، ارتباط نداشته و فاصله را رعایت نمایند، از ماسک استفاده کنند، پروتکلهای بهداشتی که از طرف آموزش وپرورش اعلام می شود، رعایت نمایند. متولیان مدرسه و اولیای مدرسه هم باید شرایط بیماریابی را بصورت فعال برقرار کنند؛ بطوریکه کودکان باید چک شوند و بمحض این که علائمی در آنها دیده شد، حتما از دیگران جدا شده و حداقل به مدت ۱۰ روز به مدرسه نروند. همین طور مراقبت شود که اگر اولیای دانش آموزان گرفتار بیماری هستند، مراقبت ها صورت گیرد، به خانواده ها اعلام گردد که در صورت دیدن علایم بیماری کووید از فرستادن فرزندان شان به مدرسه اجتناب کنند.
لزوم برگزاری نظام مراقبت کووید ۱۹ در مدارس
سوری افزود: در عین حال متولیان امر هم عمده ترین کاری که باید انجام دهند، این است که یک نظام مراقبت کووید ۱۹ در مدارس برپا کنند و این مساله لازم است که اتفاق افتد. دراین زمینه ما پیشنهادات و چارچوبی را به متولیان آموزش وپرورش ارائه دادیم؛ به این صورت که در سطح استان و شهرستان تیم های نظام مراقبت برقرار کنند و مرتبا هم شرایط را رصد کنند و هم مرتبا پایش کنند و بمحض این که مواردی از طغیان بیماری در محل یا مدرسه ای رخ داد، اقدامات لازم را انجام دهند؛ بطوریکه اگر در محله یا مدرسه ای طغیان رخ داد، شاید لازم باشد که بلافاصله آن مدرسه خاص تعطیل شده و از انتشار بیماری به سایر مدارس و مناطق جلوگیری شود. بدین سبب چارچوب کار تعریف شده است، منتها مشکلی که داریم این است که عملا این موارد را به اجرا درنمی آوریم و زمانیکه گرفتار عوارض و مصیبت پس از آن می شویم، باید هزینه هنگفتی خرج نماییم تا باردیگر به شرایط قبلی بازگردیم. در صورتیکه اگر رویکردمان پیشگیرانه باشد، هم هزینه هایی که بدنبال خیزش رخ می دهد، کمتر است، هم جامعه مان سالم تر خواهد بود و هم خیال مان آسان تر است که می توانیم زندگی در کنار اپیدمی را بصورت منطقی و فعال ادامه دهیم.

وی اشاره کرد: زندگی عادی در کنار اپیدمی به این معنا نیست که دست روی دست گذاشته و کاری نکنیم و در نهایت هم انتظار داشته باشیم که ویروس با ما راه بیاید، بلکه زندگی عادی در کنار پاندمی یعنی این که اقدامات لازم برای شناسایی بیماری، طغیان ها و مراقبت از جامعه را انجام داده و در کنار آن زندگی عادی را هم داشته باشیم. متاسفانه بنظر می رسد که تفسیر نادرستی از زندگی عادی در کنار پاندمی یا اپیدمی در ذهن برخی مسئولان به وجود آمده و لازم است که ترمیم شود. تمام پروتکل هایی که تدوین شده باید اجرا شود، پروتکل ها فقط برای روی کاغذ نیست و باید اجرا شود. در صورتیکه متاسفانه عمده آنها رعایت نمی گردد. بدین سبب هم خانواده ها، هم اولیای مدارس و هم مسئولان باید نقش هایشان را دست اجرا کنند. هر یک از آنها که نقش شان را بازی نکنند، طبیعتا باید منتظر عوارضش هم باشیم.

سوری در ادامه صحبت هایش با اعلان اینکه مقداری نگران افراد لطمه پذیر در اربعین هستم، اظهار داشت: دو هفته قبل از مناطق مرزی بازدیدی داشتیم که مشخص بود که حضور افراد پرخطر و لطمه پذیر، زنان باردار، کودکان، سالمندان، افراد مبتلا به بیماریهای زمینه ای و… می تواند عواقبی داشته باشد. به هر حال باید در قالب اعتقادات و باورها، توجه داشته باشیم که این اعتقادات را باتوجه به تامین سلامت مردم فراهم نماییم. تجمعات در مناطق مرزی همچنان وجود دارد و در عراق هم به همین صورت است. وقتی در وضعیت حاد بیماری بودیم، مجبور شدیم تمام اماکن متبرکه را تعطیل نماییم، نماز جماعت و مساجد را تعطیل نماییم و این اقدامات نشان داد که رعایت احتیاط شرط عقل است و باید این رعایت را مورد توجه قرار داد.

منبع:

About Author