در گفت وگو با فست فود باز مطرح شد احتمال افزایش روند کرونا در اواخر پاییز
به گزارش فست فود باز، یک اپیدمیولوژیست با اشاره به روند فعلی بیماری کرونا در کشور، اظهار داشت: نسبت به چندین ماه قبل روند پایینی از شیوع ویروس کرونا را تجربه می نماییم ولی ممکنست تا یک یا دو ماه آتی یعنی در اواخر پاییز باردیگر روند افزایشی کرونا را شاهد باشیم.
دکتر بابک عشرتی در گفت و گو با ایسنا، درباره ی آخرین خبرها از شیوع واریانت هایی از ویروس کرونا، اظهار داشت: در بهمن ماه سال قبل با شکل جدیدی از کرونا با نام امیکرون (BA۱ و BA۲) مواجه بودیم که تا حالا نیز با زیرواریانت هایی از همین سویه (BA۴ و BA۵) درگیری داریم. هرچند اشکال جدیدی از امیکرون هم در جهان به وجود آمده است، اما فکر نمی کنم هنوز اشکال جدید را در کشور شناسایی کرده باشیم.
وی با اشاره به کاهش بار ویروس کرونا، اشاره کرد: نسبت به چندین ماه قبل روند پایینی از شیوع ویروس کرونا را تجربه می نماییم، ولی ممکنست تا یک یا دو ماه آتی یعنی در اواخر پاییز باردیگر روند افزایشی کرونا را مشاهده نماییم.
او با تأکید بر این که پیش بینی شرایط بیماری طی روزهای آتی برمبنای مدلها برآورد می شود، اظهار داشت: قضاوت درباره ی این که افزایش موارد طی ماه های آتی چگونه خواهد بود، هنوز زود است. هرچند بعید است که افزایش موارد، مشابه آنچه که در تابستان ۱۴۰۰ با گونه دلتا ویروس تجربه کردیم، باشد؛ اما بازهم غافلگیری از طرف کووید۱۹ بعید نیست.
عشرتی درباره ی احتمال بروز موج هشتم کرونا، بیان کرد: این که افزایش موارد مبتلاشدن به کرونا منجر به بروز موج هشتم خواهد شد یا خیر نیز نیازمند زمان و بررسی های بیشتر است.
او درباب پیش بینی ها از روند بروز آنفلوآنزا طی سال جاری نیز اظهار داشت: اگر قرار باشد که افزایش موارد آنفلوآنزا را داشته باشیم، این مساله باید از الان به بعد خودرا در موارد بستری و سرپایی نشان دهد. بطور معمول وقتی بار ویروسی کم شود، احتمال این که ویروس دیگری جایش را بگیرد، وجود دارد؛ بنا بر این افزایش موارد آنفلوآنزا طی فصول سرد امسال دور از انتظار نیست.
وی ادامه داد: استفاده از ماسک به ویژه در فضاهای سربسته به شدت تاکید می شود، اما از آن مهم تر در ارتباط با جلوگیری از گسترش شیوع بیماریهای ویروسی به ویژه آنفلوآنزا، شستن دست ها است. از طرف دیگر تزریق واکسن آنفلوآنزا را به کسانی که سن بالایی دارند و یا گرفتار نقص سیستم ایمنی هستند سفارش می نماییم.
این اپیدمیولوژیست در خاتمه به بازگشایی مدارس اشاره و اشاره کرد: ممکنست تعدادی از والدین نگرانی هایی از حضور فرزندان خود در مدارس داشته باشند، دراین زمینه سفارش می کنم دقت کنند حتی اگر فرزندشان کوچک ترین علامتی مانند گرفتگی صدا، سرفه و… داشت هم نگذارند به مدرسه برود و نسبت به درمان او اقدام نمایند تا با برطرف شدن علایم بتواند در مدرسه حاضر شود. در مورد بزرگسالان هم در صورتیکه علایم داشته باشند نباید در مجامع حاضر شوند تا انتقال بیماری کنترل شود.
منبع: fastfoodbaz.ir