محققان کره جنوبی هشدار می دهند؛ ارتباط استفاده از سیگار الکتریکی و بالا بودن ریسک سرطان ریه
فست فود باز: تحقیقات جدید نشان میدهد که اگر سیگار را ترک کرده اید و بجای آن به سیگار الکترونیکی روی آورده اید، احتمال مبتلاشدن به سرطان ریه به اندازه ی ترک کامل نیکوتین کاهش نمی یابد.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، دکتر «یئون ووک کیم»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ملی سئول در کره جنوبی، اظهار داشت: این نخستین مطالعه بزرگ مبتنی بر جمعیت است که افزایش ریسک ابتلاء به سرطان ریه را در مصرف کنندگان سیگار الکترونیکی بعد از ترک سیگار نشان میدهد.»
تیم کیم نتایج بیش از ۴.۳ میلیون کره جنوبی که در برنامه غربالگری سلامت ملی این کشور در سالهای ۲۰۱۲-۲۰۱۴ یا ۲۰۱۸ ثبت نام کرده بودند، پیگیری کردند. پیگیری در سال ۲۰۲۱ انجام شد.
شرکت کنندگان برمبنای عادت کشیدن سیگار سنتی / سیگار الکترونیکی تقسیم بندی شدند.
در طول دوره پیگیری، بیش از ۵۳۰۰۰ نفر به سرطان ریه مبتلا شدند و ۶۳۵۱ نفر بر اثر این بیماری جان خودرا از دست دادند.
تیم کیم دریافتند افرادی که سیگار را به مدت پنج سال یا بیشتر ترک کرده بودند اما سیگار الکترونیکی می کشیدند با احتمال بیشتر سرطان ریه کشنده نسبت به افرادی که برای زمان مشابه سیگار را ترک کرده بودند اما سیگار الکترونیکی مصرف نکرده بودند، مواجه بودند.
و برای کسانی که سیگار را برای کمتر از پنج سال ترک کرده بودند، روی آوردن به استعمال سیگار الکترونیکی خطر ابتلاء به سرطان ریه یا مرگ بر اثر این بیماری را بیشتر می کند، در مقایسه با کسانی که سیگار را ترک کرده بودند و سیگار الکترونیکی هم مصرف نکرده بودند.
تیم کره ای دریافت که این روند خصوصاً در افراد ۵۰ تا ۸۰ ساله قوی بود.
کیم در ادامه اضافه کرد: «نتایج ما نشان میدهد که هنگام ادغام مداخلات ترک سیگار برای کاهش خطر سرطان ریه، مضرات بالقوه استفاده از سیگارهای الکترونیکی به عنوان جایگزینی برای سیگار کشیدن باید در نظر گرفته شود.»
منبع: fastfoodbaz.ir