گزارش محققان فنلاندی؛ تأثیر کافئین بر عملکرد دوپامین در بیماران پارکینسون
فست فود باز: کافئین با کاهش خطر مبتلاشدن به بیماری پارکینسون مرتبط می باشد، اما یک مطالعه جدید نشان داده است که قهوه ممکنست برای افرادی که قبلاً به این اختلال مغزی مبتلا شده اند، خوب نباشد.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان اخیراً گزارش دادند که مصرف کافئین به نظر می آید توانایی مغز را جهت استفاده از دوپامین، هورمونی که عامل علایم پارکینسون است، می کاهد.
نتایج نشان داده است بیمارانی که مصرف زیاد کافئین داشتند، ۸ تا ۱۵ درصد کاهش بیشتری در توانایی دوپامین برای اتصال به گیرنده های مغز داشتند، در مقایسه با افرادی که کافئین کمتری مصرف کردند.
محقق اصلی «والتری کاسینن»، استاد نورولوژی دانشگاه تورکو فنلاند، در اینباره می گوید: «در حالی که کافئین امکان دارد فواید خاصی در کاهش خطر بیماری پارکینسون داشته باشد، مطالعه ما نشان داده است که مصرف زیاد کافئین هیچ فایده ای بر سیستم دوپامین در بیمارانی که قبلاً مبتلا به این بیماری تشخیص داده شده اند، ندارد.»
کاسینن در بیانیه خبری دانشگاه اضافه کرد: «مصرف زیاد کافئین منجر به کاهش علایم بیماری، مانند بهبود عملکرد حرکتی نمی شود».
پارکینسون زمانی رخ می دهد که سلول های عصبی که ماده شیمیایی مغز دوپامین را تولید می کنند آغاز به مردن می کنند.
کاهش سطح دوپامین منجر به مشکلات حرکتی در رابطه با بیماری، همچون لرزش، سفتی عضلات و اختلال در تعادل و هماهنگی می شود.
برای این مطالعه، محققان اسکن مغزی از ۱۶۳ بیمار پارکینسون در مراحل اولیه و ۴۰ فرد سالم انجام دادند. اسکن ها تغییرات الگوهای دوپامین را در مغز آنها ردیابی کردند که با مصرف کافئین فردی آنها مقایسه شد.
محققان گفتند که کاهش عملکرد دوپامین به احتمال زیاد به علت از بین رفتن نورون های دوپامین بیشتر به علت مصرف کافئین نیست.
آنها افزودند، در عوض، این کاهش در اتصال دوپامین زمانی اتفاق می افتد که فرد از کافئین یا سایر محرک ها استفاده می نماید.
منبع: فست فود باز