۱۳ همت از ۷۵ همت دارویار اختصاص پیدا کرده است
به گزارش فست فود باز، رییس سازمان غذا و دارو با بیان دلایل اجرای طرح اصلاح سیاست های ارزی دارو اظهار داشت: حدود ۷۵ هزار میلیارد تومان برای دارویار مصوب شده که تا حالا ۲۳ هزار میلیارد تومان اختصاص پیدا کرده و حدود ۱۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان آن به داروخانه های سرپایی و بستری رسیده است.
به گزارش فست فود باز به نقل از خبرگزاری ایرنا از سازمان غذا و دارو، سید حیدر محمدی امروز، پنجشنبه ۱۵ شهریور گفت: ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی و اختلاف آن با ارز آزاد سبب شده بود که قسمتی از داروهای ما از زنجیره بیرون رود. بدین سبب طرح اصلاح سیاست های ارزی اجرا شد تا بجای این که ارز را به ابتدای زنجیره بدهیم، یارانه دارو به انتهای زنجیره اختصاص پیدا کند.
وی اضافه کرد: بر این اساس بانک مرکزی مابه التفاوت را در قالب یارانه پرداخت می کند تا پرداخت از جیب بیمار افزایش پیدا نکند.
معاون وزیر بهداشت اشاره کرد: ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی در عرصه تجهیزات پزشکی برای بالاتر از ۶۵ درصد ملزومات مصرفی پرداخت می شود که حدود ۶۰۰ میلیون دلار است و قسمتی از این مبلغ که سهم بزرگی از کل سهمیه ارزی حوزه سلامت است، یعنی چهار میلیارد دلار به ارز ۲۸ هزار و ۹۰۰ تومانی رسیده است اما پروتز و اروتزها، لنزهای طبی کاشتنی چشمی، استنت های قلبی هنوز مشمول دریافت ارز چهار هزار و ۲۰۰ می شود.
وی با اشاره به مشکلات نقدینگی حوزه دارو اظهار داشت: آن چه سبب شده امروز بیمارستان ها و داروخانه ها با مشکل برخورد کنند، این بود که مابه التفاوت پرداختی باید بوسیله سازمان برنامه و بودجه به بیمه ها و از طرف بیمه ها به داروخانه ها و مراکز درمانی پرداخت می شد که بطور کامل محقق نشد.
وی با اشاره به اصلاح سیاست های ارزی در عرصه شیرخشک اظهار داشت: در عرصه شیر خشک نیز این برنامه را انجام دادیم. البته قرار بود که نرخ شیرخشک همان نرخ آزاد باشد و مابه التفاوت را به مصرف کننده بدهیم. یعنی یارانه ای به همه افرادی که نوزاد زیر دو سال دارند بدهیم تا خودشان شیرخشک را تهیه کنند که مورد موافقت قرار نگرفت و روش فعلی یعنی پرداخت یارانه بوسیله بیمه سلامت به داروخانه ها اجرائی شد.
منبع: fastfoodbaz.ir