به گزارش فست فود باز، تغذیه سالم رکن اساسی داشتن زندگی سالم و عاری از بیماری است اما این مورد برای زنان که به علت شرایط فیزیولوژی بدن و فرزندآوری نیاز مضاعفی نسبت به مردان برای تغذیه سالم دارند، اهمیت بیشتری می یابد.
به گزارش فست فود باز به نقل از خبرگزاری ایرنا، تغذیه سالم برای همه مهم می باشد، اما بعضی از غذاها بخصوص برای زنان مفیدتر هستند تا از بروز استخوان های شکننده، مشکلات حاملگی و سرطان سینه جلوگیری کنند؛ این موادغذایی اغلب بیشتر از یک ماده مغذی در خود جای داده اند که به حفاظت از بدن و حفظ عملکرد خوب آن حتی با افزایش سن کمک می نماید.
وبگاه «وب مد» در مقاله ای به بررسی موادغذایی مفید برای حفظ سلامتی زنان پرداخته که مهم ترین آنها به شرح زیر است:
۱- سویا و غلاف آن
اغلب مردم می دانند که سویا سرشار از ویتامین ها و موادمغذی بدن است اما کمتر در رابطه با غلاف آن اطلاعات دارند. این غلاف های خوش طعم سویا مملو از فیبر، چربی های خوب و ترکیبات استروژن مانند به نام ایزوفلاون هستند. ایزوفلاون ها می توانند دوستان شما در دوران یائسگی باشند. بعنوان مثال، آنها می توانند به خنک کردن گرگرفتگی کمک کنند.
در سال های اخیر توجه زیادی به نقش سویا و ایزوفلاون های آن در کاهش خطر سرطانها خصوصاً سرطان پستان شده است. در بعضی مطالعات، ایزوفلاون های سویا سبب تحریک رشد سلول ها در تومور و افزایش تکثیر سلولی در سلول های سرطانی می شوند.

۲- کلم کیل
در این برگ های سبز مقدار زیادی ویتامین K وجود دارد که با کلسیم و ویتامین D کار می کند تا استخوان های شما را قوی و سالم نگه دارد. استفاده از این نوع کلم در یک وعده بیشتر از ۲۰ درصد از مقادیر سفارش شده روزانه ویتامین A و C دارد.
کلم کیل در سالهای اخیر به خاطر منافع تغذیه ای فراوانش (به همراه بلوبری، اسفناج، لوبیاها و برخی گیاهان دیگر) توجه زیادی را به خود جلب کرده است و یکی از «ابرغذاها» به حساب می آید که موادمعدنی متنوعی چون کلسیم، مس، پتاسیم، آهن، منگنز و فسفر و حتی اسیدهای چرب اومگا-۳ را در خود جای داده است و همینطور حاوی فیبرهای پایین آورنده کلسترول و کاروتنوئیدها و فلاوونوئیدهای ضدسرطان است.
۳- مارچوبه
اگر راه دیگری برای دریافت ویتامین K استخوان ساز خود می خواهید، بهتر است مارچوبه مصرف کنید؛ این گیاه سرشار از فولات است که به پیشگیری از نقایص مادرزادی مانند اسپینا بیفیدا کمک می نماید.
۴- لوبیا
لوبیاها منبع غنی پروتئین هستند که فیبر بالایی دارند؛ آنها می توانند فشار خون، قند خون و ضربان قلب شما را که عامل اصلی بیماری های قلبی به شمار می روند، کاهش دهند.

۵- گریپ فروت
«فلاونوئیدها» موادی هستند که به احتمال بروز انواع خاصی از سکته در زنان کمک می نماید که گریپ فروت سرشار از آن است؛ باآنکه سایر مرکبات همچون پرتقال هم حاوی این مواد مغذی است اما گریپ فروت قند کمتری دارد. نکته این که در استفاده از گریپ فروت زیاده روی نکنید و مراقب باشید که امکان دارد با برخی داروهایی که مصرف می کنید، تداخل دارویی داشته باشد بنابراین با پزشک خود مشورت خود کنید.
۶- توت و گیلاس
آنها فقط در رنگ های صورتی و بنفش، قرمز و آبی زیبا نیستند. این میوه ها دارای فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان هایی هستند که می توانند از سلول های سالم در مقابل صدمه محافظت کنند. توت ها با افزایش سن مغز شما را تیزتر نگه می دارند. بعلاوه، برای ساخت کلاژن، پروتئینی که پوست شما را سفت و صاف نگه می دارد، به ویتامین C آنها نیاز دارید.
۷- پاپایا
رنگ قرمز نارنجی آن از بتا کاروتن (مواد موجود در هویج) و لیکوپن (همچنین در گوجه فرنگی و هندوانه) می آید. لیکوپن شانس مبتلا شدن به سرطان دهانه رحم و سینه را می کاهد. همینطور یک آنتی اکسیدان است و کلسترول و فشار خون را در سطوح سالم نگه می دارد تا از بیماری قلبی جلوگیری نماید.

۸- ماست ساده و کم چرب
وقتی بالای ۵۰ سال دارید به کلسیم بیشتری نیاز دارید. ماست مقدار زیادی از آنرا دارد؛ فقط ۸ اونس بیشتر از یک سوم کلسیم روزانه را به شما می دهد. به دنبال نوع غنی شده با ویتامین D باشید تا به بدن شما در استفاده بهتر از این ماده معدنی کمک نماید.
۹-ساردین
این بچه ماهی های کوچک با اسیدهای چرب سالم، ویتامین D و کلسیم شنا می کنند. چربی های امگا ۳ موجود در آنها می تواند کیفیت شیر مادر را بهبود بخشد و ساردین برای نوزادانی که مادران آنها در دوران حاملگی آنها را خورده اند مفید می باشد. آنها همینطور جیوه کمتری نسبت به سایر ماهی ها دارند.
۱۰ – دانه کتان
دانه کتان آسیاب شده سرشار از فیبر و همینطور لیگنان است، ترکیبات گیاهی که مانند استروژن عمل می کنند. اینها می توانند به کاهش خطر مبتلا شدن به برخی سرطان ها همچون سرطان سینه کمک کنند. روغن بذر کتان یک راه عالی برای دریافت امگا ۳ است، اما مزایای اضافی برای مبارزه با سرطان را به همراه ندارد. پیش از این که بذر کتان را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، با پزشک خود مشورت کنید. می تواند بر عملکرد بعضی از داروها تاثیر بگذارد.
۱۱- گردو
مغز گردو سرشار از اسیدهای چرب سالم هستند و امکان دارد بعنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل از سرطان جلوگیری نمایند. از آنها (یا دانه کتان آسیاب شده) بعنوان رویه ماست استفاده کنید.
۱۲- آووکادو
آووکادو پر از چربی هستند؛ اما این چربی خوب است. در واقع، مطالعات نشان می دهند که رژیم های غذایی غنی از آووکادو می توانند به خلاص شدن از شر چربی های شکم و حفاظت از چشم و پوست کمک کنند. آنها حتی امکان دارد به کاهش سطح کلسترول “بد” و افزایش کلسترول “خوب” کمک کنند.

۱۳- سیب زمینی شیرین
مس، فیبر، ویتامین B۶، پتاسیم، آهن در سیب زمینی شیرین به وفور یافت می شود و از تمام مهمتر این که سرشار از بتا کاروتن هستند که در سلامتی خیلی از سیستم های بدن نقشی اساسی ایفا می کند. از حفاظت از ریه ها تا بهبود عملکرد شناختی؛ بتاکاروتن دارای بسیاری از قابلیت ها جهت بهبود سلامتی بدن می باشد.
۱۴- اسفناج
فولات دوست شماست. علاوه بر مزایای دوران بارداری، احتمال مبتلا شدن به زوال عقل، بیماری قلبی و سرطان روده بزرگ را می کاهد. اسفناج در بیل فولات و لوتئین هم دارد. این آنتی اکسیدان از عدسی و شبکیه چشم محافظت می کند و حتی امکان دارد چند چین و چروک را از بین ببرد.
۱۵ – جگر گاو
ممکن است در صدر فهرست غذاهایی که میل می کنید نباشد، اما جگر گاو منبع عالی فولات و اسید فولیک است که با اختلاف زیادی از رقبای گیاهخواران برتر مانند اسفناج و نخود سیاه چشم پیشی می گیرد.
۱۶- گوشت گاو بدون چربی
وقتی صحبت از گوشت گاو شد، گوشت قرمز در مورد آهن بسیار اثرگذار است. و پس از ۱۸ سالگی، شما به مقدار زیادی از آن نیاز دارید — بیشتر از مردان! گوشت گاو غنی از آهن است و همینطور روی و ویتامین B را برای شما تقویت می کند. اما زیاده روی نکنید. این احتمال وجود دارد که مصرف زیاد گوشت قرمز منجر به فیبروم رحم شود.

منبع:

About Author