فست فود باز: طبق گزارش دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مصرف ویتامین ب ۲ می تواند بطور موثری تعداد روزهای میگرنی را به ۲ روز در ماه کم کند.
به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، میگرن شایع ترین مشکل عصبی در مراقبت های اولیه است، برپایه یافته های آخرین مطالعات، میگرن در بین دلایل ناتوانی جهان در رتبه دوم و در بین زنان جوان در رتبه اول قرار دارد. در این بیماری معمولا، درد در یک طرف سر ایجاد می شود. بیماران میگرنی به تحریکات محیطی و صدا حساس هستند و اغلب با علائمی مانند تهوع، استفراغ، نورهراسی و صداهراسی همراه می باشد.
سازمان بهداشت جهانی میگرن را بعنوان یکی از ۱۰ بیماری شایع لیست کرده و مشاوره و کنترل دوره ای را برای افراد دچار میگرن سفارش می کند. باآنکه میگرن تهدید فوری به منظور زندگی نیست، اما به صورت غیرمستقیم بر کیفیت زندگی بیماران تأثیر می گذارد.
دستورالعمل های درمان میگرن بیان می کنند که هدف از جلوگیری از میگرن، کاهش دفعات، مدت، شدت، بهبود پاسخ های دارویی و اثربخشی در طول حملات حاد، بهبود عملکرد روزانه و کاهش ناتوانی است، هم اکنون حدود ۳۸ درصد بیماران میگرنی احتیاج به جلوگیری از ایجاد حملات میگرنی را دارند، اما تنها ۳ تا ۱۳ درصد افراد آنرا دریافت می کنند.
دارو ها در جلوگیری از میگرن در عمل بالینی استفاده می شوند. با این وجود استفاده از دارو ها با عوارض جانبی همراه بوده که انطباق دارو را در بیماران می کاهد، ازاین رو نمی توان به کارآمدی مطلوب برای پیشگری از میگرن دست یافت و کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشید و امکان ناتوانی را کم کرد.
شبنم زیدآبادی نژاد کارشناس تغذیه در این حوزه معتقد است: مصرف روزانه ۴۰۰ میلی گرم ویتامین ب ۲ می تواند به صورت موثری تعداد روزهای دچار میگرن را به صورت متوسط به ۲ روز در ماه کم کند.
وی با اشاره به اینکه ریبوفلاوین یک ویتامین ضروری محلول در آب است که به جلوگیری از بیماری های مختلف مانند سرطانها کمک می نماید، اضافه کرد: اثرات بیولوژیکی ریبوفلاوین، همچون اثرات آنتی اکسیدانی، ضد پیری، ضد التهابی، ضد درد به صورت گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است.
زیدآبادی نژاد افزود: این ویتامین در مقابل حرارت مقاوم است و پخت و پز سطح آنرا کاهش نمی دهد اما قرار گرفتن در معرض نور می تواند آنرا از بین ببرد، ریبوفلاوین را میتوان در بسیاری از غذاها بخصوص شیر، تخم مرغ، ماهی، آجیل، میوه ها، حبوبات خاص، قارچ، سبزیجات با برگ سبز تیره، مخمر، پنیر دریافت کرد.
این کارشناس تغذیه ضمن اشاره به این که حدود ۱۵درصد از جمعیت جهان از نظر ژنتیکی در جذب و استفاده از ریبوفلاوین محدودیت و پتانسیل کمبود ریبوفلاوین در سراسر دنیا وجود دارد، خاطرنشان کرد: ویتامین ب ۲ به علت جذب محدود توسط مهره داران در انسان ذخیره ضعیفی دارد در نتیجه دریافت آن در یک رژیم غذایی سالم حائز اهمیت می باشد.

ارتباط میگرن و ویتامین ب ۲
به گفته زیدآبادی نژاد، حدود ۷۵ درصد از بیماران میگرنی دارای سابقه خانوادگی هستند و این بیماری امکان دارد با ژن ها در ارتباط باشد، میگرن امکان دارد به عوامل محرک خاصی مانند انواع خاصی از غذا، استرس، چرخه قاعدگی، تغییر در الگو خواب و سایر عوامل نسبت داده شود و یا امکان دارد در اثر نور، صدا یا حرکت ناگهانی درد تشدید شود.
وی اضافه کرد: باآنکه یک میگرن معمولی بین ۳۰ دقیقه تا ۲۴ ساعت طول می کشد و اغلب بعد از خواب کاسته می شود، برخی افراد از حملات میگرنی رنج می برند که بیشتر از یک روز طول می کشد و دارو نمی تواند درد آنها را در طول حمله میگرنی تسکین دهد در نتیجه آنها باید در بیمارستان بستری شوند تا از قبل تحت درمان قرار گیرند.
این کارشناس اظهارداشت: میگرن با اختلال عملکرد میگرنی در ارتباطست. بیماری های میتوکندری گروهی از بیماری های ارثی هستند که با نقص در فسفریلاسیون اکسیداتیو مشخص میشوند و در اثر جهش ژنی در دی ان ای هسته و دی ان ای میتوکندری ایجاد می شوند.
ویتامین ب ۲ یا ریبوفلاوین بعنوان یک مکمل مغذی غیردارویی، نقش مهمی در تولید انرژی در میتوکندری ایفا می کند و ویتامین ب بعنوان یک درمان بالقوه برای بیماری های میتوکندریایی که بر متابولیسم انرژی تأثیر می گذارند استفاده می شود.
زیدآبادی نژاد خاطرنشان کرد: تحقیقات نشان می دهد مصرف ویتامین ب ۲ در ۸۰ درصد موارد می تواند به صورت موثر مدت زمان میگرن را کم کند.
وی در انتها اظهار داشت: با استفاده از ویتامین ب ۲ بعنوان جلوگیری از میگرن می تواند به صورت موثری فرکانس، مدت و شدت میگرن را کم کند و در مقایسه با سایر داروهای پیشگیری کننده از میگرن، ویتامین ب ۲ دارای اثرات مشابهی با اغلب داروهای پیشگیری کننده دارد و این ویتامین ایمن، ارزان، به خوبی قابل تحمل است و عوارض جانبی کمتری دارد.

منبع:

About Author