فست فود باز: به گزارش فست فود باز، معاون فنی مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت اظهار داشت: بعضی از این فروشندگان با ادعای عرضه غذای خانگی ارزان مشتری جذب می کنند، اما کیفیت و ایمنی این غذاها مشخص نمی باشد.
محسن فرهادی، معاون فنی مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: طرح ویژه سلامت نوروزی و نظارت بهداشتی در روزهای ماه مبارک رمضان از ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ شروع شده و تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ ادامه می یابد. بر مبنای آخرین گزارش ها، تابحال ۹۸۵ هزار و۷۷۶ مورد بازرسی در قسمت های مختلف انجام شده است. وی در ارتباط با گزارش عملکرد تا انتهای روز اول فروردین اظهار داشت: بازرسی از مراکز عرضه مواد غذای: شامل رستوران ها، فروشگاه های مواد غذایی ۷۱۳ هزار و ۵۵۱ مورد بوده، بازرسی از اماکن عمومی شامل هتل ها، پانسیون ها، مراکز گردشگری و آرایشگاه ها ۲۷۲ هزار و ۲۲۵ مورد بوده، بازرسی از اماکن بین راهی شامل رستوران های بین راهی، پمپ بنزین ها و مراکز خدمات رفاهی ۱۸ هزار و ۱۹۶۴ مورد بوده است. فرهادی تصریح کرد: نمونه برداری از مواد غذایی، ۱۱ هزار و ۵۰۸ مورد بوده، کنترل کیفیت آب ۵۳ هزار و ۵۰۰ مورد بوده، بازرسی از مراکز اقامتی ۱۱ هزار و ۵۲۴ مورد بوده، اقدامات قانونی و برخورد با متخلفان در اخطار کتبی ۱۱۵ هزار و ۴۵۸ مورد، ارجاع متخلفان به مراجع قضایی هزار و ۴۸۰ مورد، پلمب و تعطیلی اماکن متخلف ۴ هزار و ۳۳۲ مورد و همینطور ۹۴۸ هزار و ۱۹۴۸ مورد کنترل بهداشتی با دستگاههای پرتابل جهت بررسی پارامترهای محیطی مانند دما، رطوبت و کنترل میکروبی سطوح و مواد غذایی انجام شده است. وی افزود: تعداد نیروهای اجرایی طرح برای اجرای این طرح، هزار و ۲۰۰ تیم بازرسی و بیشتر از ۴ هزار بازرس سیار فعالیت دارند. همینطور حدود هزار نفر در ستادهای در رابطه با این طرح مشغول به کار هستند. این طرح با هدف تضمین سلامت شهروندان و مسافران نوروزی درحال اجراست و نظارت های بهداشتی به شکل مستمر ادامه می یابد. هشدار در رابطه با مراکز عرضه غذای غیر مجاز در روزهای نوروز معاون فنی مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت اظهار داشت: تمام رستوران ها، مراکز گردشگری و اماکن بین راهی که دارای پروانه کسب معتبر و کارت بهداشت در معرض دید هستند، تحت نظارت مستقیم دستگاههای نظارتی ازجمله اتاق اصناف و بازرسان بهداشت قرار دارند. این اماکن، سال ها در خدمت مردم بوده و فعالیت قانونی دارند، اما در مقابل، فروشندگان موقت و دوره گردان که بدون مجوز رسمی مبادرت به عرضه غذا می کنند، هیچ گونه تاییدیه بهداشتی ندارند. این شامل اشخاصی که در کنار جاده ها، بخصوص مسیرهای شمالی و مناطق تفریحی، غذای خانگی عرضه می کنند، از خودرو های شخصی (مانند صندوق عقب ماشین) برای فروش غذا استفاده می نمایند و فاقد پروانه کسب و نظارت بهداشتی هستند، می شود. فرهادی افزود: مسافران از خرید مواد غذایی از دست فروشان و مراکز غیر مجاز خودداری کنند؛ چونکه نظارت بهداشتی بر این افراد وجود ندارد و مصرف غذای غیربهداشتی می تواند خطرات جدی برای سلامت شما بهمراه داشته باشد. وی ادامه داد: با وجود تلاش مستمر بازرسان بهداشت برای مواجهه با فروشندگان غیر مجاز غذا، فعالیت این افراد همچنان چالش برانگیز است. خیلی از این دست فروشان، هویت نامشخصی دارند؛ نه کد ملی و نه کد پستی مشخصی، که در صورت بروز مسمومیت غذایی، امکان پیگیری و شناسایی آنها را دشوار می کند. دست فروشان این موارد را رعایت نمی کنند معاون فنی مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت در مورد این که دست فروشان موارد زیادی را رعایت نمی کنند، اضافه کرد: این افراد تحت نظارت بهداشتی نیستند و سلامت غذاهایشان تأیید نمی گردد، در صورت مسمومیت غذایی، راهی برای شناسایی و پیگیری آنها وجود ندارد، بعضی از این فروشندگان با ادعای عرضه “غذای خانگی ارزان” مشتری جذب می کنند، اما کیفیت و ایمنی این غذاها مشخص نمی باشد. فرهادی تصریح کرد: مردم باید با خودداری از خرید از مراکز غیرمجاز، از سلامت خود و خانواده شان محافظت کنند. اگر این فروشندگان مشتری نداشته باشند، طبیعتاً ادامه فعالیت برایشان دشوار خواهد شد.

About Author