توصیه متخصصان؛ با فواید روغن ماهی برای سلامت آشنا شوید

فست فود باز: سازمان بهداشت جهانی مصرف ۱ تا ۲ وعده روغن ماهی در هفته را سفارش می کند چراکه اسیدهای چرب امگا۳ موجود در ماهی فواید متعددی برای سلامت دارند.

به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، با عنایت به اهمیت اسیدهای چرب امگا۳، به پنج فایده اصلی روغن ماهی در ادامه اشاره می گردد.
برای سلامت قلب مفید است: اسیدهای چرب امگا۳ با افزایش HDL (کلسترول خوب) و کاهش میزان اسیدهای چرب کبد، روند سنتز اسیدچرب را کُند کرده و مانع از آنزیم های تولیدکننده تری گلیسیرید در خون می شوند. مطالعات مختلف نشان داده اند افرادی که زیاد ماهی مصرف می کنند با نرخ کمتر مبتلا شدن به بیماری های قلبی مواجهند.
به کاهش التهاب کمک می کند: مطالعات زیادی اثبات نموده اند که روغن ماهی دارای خواص ضدالتهابی بوده که می تواند به درمان بیماری های دارای التهاب مزمن نظیر چاقی، دیابت و افسردگی کمک نماید. روغن ماهی به شکل چشمگیری باعث کاهش درد مفاصل، سفتی ماهیچه ها و نیاز دارویی در افراد مبتلا به آرتروز می گردد. آرتروز یک بیماری التهابی است که منجر به درد شدید در مفاصل می گردد.
به کاهش وزن کمک می کند: روغن ماهی با استفاده از فعال سازی پروتئینی موسوم به UCP۱، چربی سفید را به چربی قهوه ای تبدیل می کند. بافت چربی قهوه ای به مراتب سودمندتر از چربی سفید است چراکه می تواند کالری بیشتری بسوزاند. برخی مطالعات هم نشان داده اند که مصرف مکمل روغن ماهی در کنار رژیم غذایی یا ورزش، می تواند به کاهش وزن کمک نماید. مطالعه ای بر روی ۲۱ نفر نشان داد مکمل های روغن ماهی باعث کاهش اندازه دور کمر و نسبت اندازه کمر به ران می گردد.
به تقویت بینایی کمک می کند: مطالعات نشان داده اند افرادی که از دوره کودکی به قدر کافی امگا۳ دریافت نکرده باشند با ریسک بیشتر بیماری چشمی روبرو هستند. همینطور با افزایش سن، میزان بینایی کاسته می شود که منجر به «دژنراسیون ماکولا» ناشی از سن می گردد. مطالعات نشان داده است که روغن ماهی به پیشگیری از بیماری چشمی دژنراسیون ماکولا کمک می نماید.
سلامت مغز را بهبود می بخشد: یکی از شایع ترین فواید روغن ماهی از منظر عموم، توانایی آن در تقویت سلامت مغز است. روغن ماهی از بیماری آلزایمر پیشگیری می کند و مطالعات و تحقیقات زیادی نشان داده اند افرادی که ماهی می خورند با روند کُندتر کاهش عملکرد مغزشان در دوره سالمندی مواجهند.

About Author