مدیرکل فرآورده های غذایی سازمان غذا و دارو توضیح داد؛ ماجرای نیترات سیب زمینی، مشکل ردیابی محصولات کشاورزی

فست فود باز: مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، در مورد نیترات سیب زمینی در بعضی مناطق توضیح داد.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، وحید مفید، در مورد نیترات سیب زمینی، اظهار داشت: نمونه برداری های معاونت های غذا و دارو بر مبنای روش های علمی بوده و اگر در نمونه ای میزان نیترات حتی چند برابر باشد، نمی توانیم حکم نماییم که کل سیب زمینی های کشور این مشکل را دارد. امکان دارد در بعضی مناطق به نمونه هایی برخورد نماییم که میزان نیترات و نیتریت بالاتر از حد مجاز باشد، اما این مورد به این معنا نیست که میزان باقی مانده سموم روی همه محصولات تولیدی در کشور به صورت نامتعارف بالاتر از حد مجاز باشد.وی اضافه کرد: هم اکنون سازمان غذا و دارو براحتی می تواند فراورده های غذایی را به واسطه پروانه ساخت آن از کارخانه تولیدی رهگیری کند، اما این امکان درمورد محصولات کشاورزی وجود ندارد و مزارع هنوز شناسنامه دار نشده اند و ما صرفا در صورت بالا بودن باقی مانده سموم، موارد را به وزارت جهادکشاورزی اعلام می نماییم.مدیرکل فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه تمام برنامه سازمان، نظارت بر زنجیره تولید مواد غذایی در قالب «سند ایمنی غذا» است، اظهار نمود: با برنامه ریزی صورت گرفته و قول جهاد کشاورزی در اوایل زمستان، نخستین گروه از کدهای شناسه مزارع به ما اعلام می گردد و ما می توانیم محصولات کشاورزی را هم ردیابی و پایش نماییم.مفید افزود: برپایه طرحی که در چند سال قبل سازمان غذا و دارو آنرا پیگیری می کند، پایش میزان باقی مانده سموم کشاورزی همچون نیترات و نیترید و در مورد برخی محصولات خاص، فلزات سنگین است که در سال های ۹۳، ۹۴، ۹۵ و ۹۶ میزان باقی مانده سموم به ترتیب روی ۷، ۱۵، ۱۷ و ۱۸ قلم محصول اندازه گیری شده که برپایه برنامه ریزی های صورت گرفته امسال نیز، میزان باقی مانده سموم روی ۳۰ قلم محصول پایش خواهد شد.وی تصریح کرد: مشکل اصلی در مورد محصولات کشاورزی این است که هم اکنون امکان ردیابی و پیگیری این محصولات به علت عدم شناسنامه دار شدن باغات کشاورزی وجود ندارد. در نظارت ها تعداد محدودی از این محصولات، قابلیت پیگیری دارند که با هماهنگی جهاد کشاورزی مقرر شده است که زمین های کشاورزی شناسه گذاری شده و مزارع و باغات شناسنامه دار شوند.به گفته مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، به جهت اینکه موارد پیشگیرانه در کنترل محصولات کشاورزی را داشته باشیم، «سند ایمنی غذا» در حال تدوین است که چکیده آن تکمیل زنجیره نظارت از مزرعه تا سفره است، به گونه ای که یک سازمان هماهنگ کننده و مسئول وظیفه فرماندهی کنترل ها را بر عهده بگیرد تا مطمئین شویم تمام حلقه های زنجیره تولید از مزرعه تا سفره تحت نظارت و کنترل است.وی در مورد نشانه های تشخیص نیترات در محصولات غذایی، توضیح داد: اینکه گفته شده سیب زمینی که نیترات بیشتری دارد، شیرین تر بوده و به ماهی تابه می چسبد، به صورت علمی ثابت نشده و بعید می دانیم صحت داشته باشد. آنچه مبنای سازمان غذا و دارو است، نمونه برداری علمی از محصولات و آنالیز آزمایشگاهی و بررسی میزان نیترات و نیتریت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *