احتمال ابتلای مجدد به کووید با سویه امیکرون چه میزان است؟

خراسان رضوی نتایج تحقیقی در آفریقای جنوبی نشان میدهد خطر عفونت مجدد با سویه اُمیکرون سه برابر بیشتر از سویه های پیشین ویروس کروناست.

جولیت پولیام، از مرکز مدل سازی و تحلیل اپیدمیولوژیک آفریقای جنوبی و هری مولتری از مرکز ملی بیماریهای واگیر، اظهار کردند: این یافته شواهدی از توانایی سویه اُمیکرون برای فرار از مصونیت ناشی از عفونت قبلی را ارائه می کند.

محققان خاطرنشان کردند: این مطالعه برمبنای داده های جمع آوری شده بوسیله سیستم بهداشتی آفریقای جنوبی با حدود ۲.۸ میلیون عفونت کروناویروس تایید شده بین مارس ۲۰۲۰ تا ۲۷ نوامبر سال میلادی جاری انجام شده است. از این تعداد ۳۵ هزار و ۶۷۰ مورد مشکوک به عفونت مجدد بودند.

آنان افزودند: هم اکنون اولویت ما تعیین میزان فرار ایمنی اُمیکرون از ایمنی طبیعی و ناشی از واکسن همین طور قابلیت انتقال آن نسبت به انواع دیگر و تاثیر آن بر شدت بیماری است.

این سویه به سرعت در صنعتی ترین منطقه آفریقا گسترش یافته و برمبنای داده های دولت آفریقا، تعداد موارد جدید در روز پنجشنبه از ۱۱ هزار نفر فراتر رفته است؛ در صورتیکه ۲ هفته پیش این رقم ۵۸۵ بود.

به گفته موسسه ملی بیماریهای واگیر در گوتنگ، ثروتمندترین استان و کانون کووید ۱۹ هر فرد آلوده بطور متوسط می تواند ویروس را به ۲.۳۳ نفر دیگر منتقل کند.

طبق نتایج این مقاله تحقیقاتی که هنوز توسط همکاران مورد بررسی قرار نگرفته است، انواع بتا یا دلتا در اصل به علت افزایش قابلیت انتقال و نه فقط به علت فرار از ایمنی منتشر می شود.

آفریقای جنوبی کشف نوع جدیدی را که بعدا به نام اُمیکرون نام گذاری شد، در ۲۵ نوامبر اعلام نمود برای اینکه موارد مبتلاشدن به این بیماری افزایش و سویه در سراسر جهان گسترش یافت.

آن فون گوتبرگ، میکروبیولوژیست بالینی در موسسه ملی بیماریهای واگیر آفریقای جنوبی، اظهار داشت: این ویروس ممکنست از نظر توانایی انتشار یا مسری بودن شبیه به دلتا باشد. با این وجود حالا حساسیت جمعیت بیشتر شده برای اینکه مصونیت با مبتلاشدن به بیماری در مقابل دلتا محافظت می کرد و الان با اُمیکرون به نظر نمی رسد که اینطور باشد.

البته پژوهشگران این تحقیق نگفتند که کدام بخش از عفونت های مجدد بعنوان موارد سویه اُمیکرون تایید شده است یا این که آیا این سویه سبب بیماری جدی در این افراد شده است یا خیر.

این مطالعه همین طور حفاظت ارائه شده توسط واکسیناسیون را بررسی نکرده است. واکسن های ویروس کرونا لایه های مختلفی از پاسخ ایمنی را تحریک می کنند، برخی برای جلوگیری از عفونت و برخی دیگر برای جلوگیری از بیماری شدید در صورت آلوده شدن فرد موثر هستند.

فون گوتبرگ اظهار نمود: ما معتقدیم که واکسن ها همچنان در مقابل بیماری شدید محافظت ایجاد می کنند.

دکتر مایکل رایان، رییس بخش اورژانس سازمان بهداشت جهانی، اظهار داشت: عفونت مجدد در بینی ظاهر می شود اما لزوما به بیماری شدید تبدیل نمی شود؛ در صورتیکه واکسن ها بطور کلی نشان داده اند که به محافظت از بقیه بدن کمک می کنند.

رایان اضافه کرد: داده هایی که ما واقعا به دنبال درک آن هستیم، شامل شدت عفونت است و این که آیا واکسن ها در مقابل بیماری شدید، بستری شدن در بیمارستان و مرگ محافظت ایجاد می کنند یا خیر و هم اکنون، هیچ دلیلی وجود ندارد که تصور نماییم واکسن ها این کار را نخواهند کرد چون هنوز جزییات را نمی دانیم.

چیزهای زیادی در مورد سویه جدید ناشناخته باقی مانده است؛ همچون این که آیا آنطور که برخی مقامات بهداشتی گمان می کنند، مسری تر است یا خیر؟ آیا این ویروس موجب می شود مردم به شدت بیمار شوند یا می تواند ایمنی ناشی از واکسن را خنثی کند؟

اما آگاهی از میزان محافظت توسط عفونت قبلی بسیار مهم است؛ خصوصاً در بخش هایی از جهان که خیلی از جمعیت هنوز واکسینه نشدند.

پل هانتر، استاد پزشکی در دانشگاه آنگلیا شرقی، در پاسخ کتبی به این یافته ها اظهار داشت: نتایج این مطالعه نشان داده است اُمیکرون می تواند تا حد قابل توجهی بر ایمنی طبیعی و احیانا ایمنی ناشی از واکسن غلبه کند اما به چه میزان هنوز نامشخص است و در این که بطور کامل از ایمنی فرار کند، همچنان تردید وجود دارد.

بازارهای جهانی از زمانی که اُمیکرون در سرفصل اخبار هفته گذشته قرار گرفت، شاهد نوسانات زیادی بوده است.

منابع

pharmaceutical-technology.com

www.bloomberg.com

www.usnews.com

abcnews.go.com

About Author