ترکیبات سرطان زا در سیگارهای الکترونیک

فست فود باز: به گزارش فست فود باز، رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ضمن اشاره به ترکیبات حلقوی و سرطان زا در سیگارهای الکترونیک، در عین حال وابستگی به مواد دخانی را همچون تبعات مصرف این محصولات بیان کرد.
به گزارش فست فود باز به نقل از ایسنا، دکتر غلامرضا حیدری ضمن اشاره به مضرات و معایب مصرف سیگار الکترونیک، اظهار داشت: سیگارهای الکترونیکی با هدف کاهش مصرف سیگارهای سنتی وارد بازار شدند اما برخلاف تصور عموم این سیگارها به سلامت افراد صدمه می رساند.
به قول دکتر حیدری، بر مبنای اخطار سازمان جهانی بهداشت، مواد معطر موجود در سیگارهای الکترونیکی برای سلامت افراد مضر است و به آنها صدمه می رساند.
رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات بیمارستان دکتر مسیح دانشوری، تصریح کرد: سیگارهای الکترونیکی نه تنها سبب ترک دخانیات در مصرف کنندگان نمی گردد، بلکه عاملی برای شروع مصرف سیگارهای سنتی و حتی قلیان در میان نوجوانان و جوانان به حساب می آید.
وی تصریح کرد: مواد معطر موجود در سیگارهای الکترونیکی و دود آنها، حاوی ترکیبات حلقوی است که سبب بروز سرطان در افراد مصرف کننده می شود.
رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه به ورود نیکوتین موجود در سیگارهای الکترونیکی به دهان فرد به صورت اسپری اشاره نمود و وابستگی به مواد دخانی را از تبعات مصرف این محصولات برشمرد.
وی اظهار داشت: مصرف سیگارهای الکترونیک، کنجکاوی نوجوانان برای شروع استعمال قلیان و حتی سیگارهای سنتی را بیشتر می کند و متاسفانه در بعضی از کشورها واردات و توزیع سیگارهای الکترونیکی آزاد است.
وی ضمن اشاره به ابلاغ ممنوعیت واردات، تولید و توزیع این سیگارها به سازمان های مرتبط، اظهار داشت: سیگار الکترونیکی بعنوان یک کالای صدمه رسان معرفی شده است و عرضه آن یک نوع قاچاق به حساب می آید و توزیع و فروش آن ممنوع می باشد.
به قول دکتر حیدری، نخستین مرگ در رابطه با مصرف سیگار برقی در سال ۲۰۱۹ در ایالات متحده آمریکا رخ داد. این فرد به علت کشیدن سیگار الکترونیکی گرفتار بیماری شدید تنفسی شده بود و جان خویش را از دست داد.
وی ضمن اشاره به عوارض ناشی از مصرف سیگار الکترونیک در مصرف کنندگان، اظهار داشت: در این افراد علائمی نظیر سرفه، تنگی نفس، خستگی و برخی موارد استفراغ و اسهال مشاهده شده است؛ درحالی که هیچ سند و مدرکی دال بر وجود یک بیماری عفونی ناشی از ویروس یا باکتری در بدن شان وجود نداشت.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، حیدری تصریح کرد: با عنایت به اینکه سیگار الکترونیک برای سلامت افراد مضر است و به ترویج مصرف دخانیات کمک می نماید باید در برنامه های کنترل دخانیات به مبحث ممنوعیت مصرف، فروش و عرضه آن توجه گردد.

منبع:

About Author