فوق تخصص گوارش و کبد عنوان کرد؛ علت ایجاد زخم های گوارشی

فست فود باز: به گزارش فست فود باز، یک فوق تخصص کبد و گوارش اظهار داشت: تأثیر سیر و پیاز در زخم های گوارشی همچون زخم معده و زخم اثنی عشر ذکر نشده؛ ولی تشدید کننده بیماری های IBS و رفلاکس هستند.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، سمیه خیاطیان، در گفتگو با رادیو سلامت در رابطه با چگونگی ایجاد زخم های گوارشی، اضافه کرد: ابتدا در دستگاه گوارش التهاب ایجاد می شود که این التهاب در طولانی مدت سبب صدمه به بافت مخاطی شده، و هنگامی که صدمه وارد شده، بیشتر از ۵ میلی متر شود، آن وقت به آن زخم گوارشی می گوئیم. وی، علت اصلی ایجاد زخم های گوارشی را مبتلا شدن به عفونت میکروب اچ پیلوری و مصرف خودسرانه و طولانی مدت مسکن ها دانست و اضافه کرد: داروهای مسکن در دسترس مانند ایبوپروفن، ژلوفن و مفنامیک اسید، باید محدود مصرف شوند، اما در صورت مصرف حتما تحت نظر پزشک معالج مصرف شود. این فوق تخصص کبد و گوارش ضمن اشاره به علایم زخم های گوارشی مانند درد سر دل، درد معده، سیری زودرس، استفراغ خونی، و مدفوع خونی، افزود: گاهی اوقات زخم های گوارشی بدون علامت هستند و فرد امکان دارد با خونریزی گوارش به بیمارستان رجوع کند. وی، پرهیز از مصرف غذاهای آماده و فرآوری شده، و همینطور مصرف غذاهای چرب و کم ادویه را ضروری دانست و سفارش کرد: افراد سیگار و الکل را کنار بگذارید و مصرف نوشابه و غذاهای آماده را به حداقل برسانید. خیاطیان زمینه ژنتیک و سابقه خانوادگی سرطان های گوارشی در اقوام درجه یک را از عوامل خطر دانست و اظهار داشت: این افراد باید هر چند وقت یک مرتبه غربالگری انجام دهند. این فوق تخصص کبد و گوارش با تکیه بر تغذیه مناسب، رعایت بهداشت دست و بهداشت مواد غذایی، انجام ورزش و فعالیت بدنی تصریح کرد: سبک زندگی سالم، سبب جلوگیری از اغلب بیماری ها همچون بیماری های گوارشی می شود.

منبع:

About Author