ضرورت تحقق وظیفه اصلی فارغ التحصیلان علوم تغذیه در طرح تحول سلامت

فست فود باز: رییس انجمن تغذیه ایران بر تحقق مسئولیت اصلی فارغ التحصیلان علوم تغذیه در طرح تحول نظام سلامت تاکید نمود.
دکتر جلال الدین میرزای رزاز در حاشیه سومین کنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره ملی تغذیه که در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه علوم شهید بهشتی برگزار شد، در گفت وگو با ایسنا با اشاره به محورهای برگزاری این کنگره، اظهار نمود: امنیت تغذیه ای، ایمنی و سلامت غذا (غذاهای تراریخته، صنایع غذایی و تغذیه پایدار، اقتصاد دانش بنیان در حوزه تغذیه) ٍ، تغذیه و بیماری ها، سیاست های غذا و تغذیه (سیاست های جلوگیری از اضافه وزن و چاقی، تغذیه و خود مراقبتی، نظام مراقبت غذا و تغذیه، اقتصاد غذا و تغذیه)، تغذیه در شرایط ویژه (بحران ها و بلایا، تغذیه در بحران های اقتصادی)، تغذیه ورزشی و ورزشکاران، تغذیه سلولی مولکولی، فن آوری های نوین در حوزه تغذیه، تغذیه و شادی پایدار و تازه های علوم تغذیه بعضی از مهم ترین محورهای این کنگره بود.
وی با اشاره به شرکت بیشتر از ۱۶۰۰ نفر در سومین کنگره بین المللی تغذیه، عنوان کرد: متاسفانه امسال در ارتباط با امتیاز بازآموزی کنگره با مشکلات پیچیده ای در دفتر بازآموزی وزارت بهداشت مواجه شدیم.
وی با شاره به حضور ده ها شرکت و موسسه در رابطه با تغذیه سالم در حاشیه کنگره امسال با هدف ارائه آخرین دستاوردها، اظهار نمود: در کنگره امسال علاوه بر چندین سخنرانی کلیدی و سمپوزیم های تخصصی، کارگاه های علمی و آموزشی متعددی با مضمون تغذیه و برنامه های در رابطه با آن برگزار گردید.
میرزای رزاز با اشاره به اینکه پس از برگزاری کنگره، نشست های دوره ای انجمن تغذیه در ۲۲ دفتر استان در سراسر کشور برگزار می شود، اظهار نمود: طی این جلسات تمامی مشکلات صنفی و سایر مسائل جامعه تغذیه کشور همچون مشکلات فارغ التحصیلان علوم تغذیه و تحت پوشش بردن خدمات تغذیه ای در بیمه ها طبقه بندی و بررسی میگردد.
وی با اشاره به مشکلات فارغ التحصیلان علوم تغذیه کشور در طرح تحول نظام سلامت، عنوان کرد: بیشتر از ۱۶۰۰ فارغ التحصیل رشته علوم تغذیه در ارتباط با شرایط کار و دستمزدهای خود در طرح تحول سلامت با مشکلات عدیده ای روبرو هستند که انجام برخی امور غیرمرتبط با رشته تحصیلی آنان و بار اضافی مسئولیت در مراکز بهداشت بعضی از آنهاست.
رییس انجمن تغذیه ایران با اشاره به مسئولیت اصلی فارغ التحصیلان گروه علوم تغذیه، اظهار نمود: مسئولیت فارغ التحصیلان این گروه در نظام بهداشت، آموزش و فرهنگ سازی در امتداد روش صحیح تغذیه و غذای سالم در سطح جامعه است، ولی متاسفانه مسئولیت این افراد در طرح تحول سلامت به ارائه رژیم به بیماران محدود شده است.
وی با اشاره به اینکه این روش و مسئولیت با اصول اولیه نظام سلامت مغایرت دارد، اظهار داشت: این دفعه اضافی مسئولیت سبب شده که افراد از مسئولیت اصلی خود یعنی ترویج فرهنگ تغذیه سالم در جامعه باز بمانند. بدین سبب یکی از کارهایی که به شدت به دنبال تحقق آن هستیم، بازگرداندن فارغ التحصیلان علوم تغذیه به وظیفه و مسئولیت اصلی خود در نظام تحول سلامت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *