گزارش فست فود باز؛ سوت قطار گردشگری به صدا درآمد

تورهای گردشگری بعد از مدت ها توقف، این دفعه با رعایت موارد بهداشتی اجرا شد تا بتواند معرف جاذبه های پنهان راه آهن سراسری بعنوان اثر ثبت جهانی باشد، جاذبه هایی که همیشه پشت پرده قطار بودند.

خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ قطار گردشگری، شکل دیگری از کاربرد قطار علاوه بر جابجایی بار و مسافر است. در قطارهای گردشگری، هدف رسیدن به مقصد نیست، بلکه نفس سفر و گردش هدف اصلی است. بدین سبب در این قطارها سرعت سیر و زمان، نقش بسیار کمرنگی دارند.
در این راستا حضور راهنمایان گردشگری و کسانی که بتوانند مسیری که همیشه مسافران از آن فقط گذر می کردند و فرصتی برای دیدن جاذبه هایش نداشتن، د بسیار مهم می باشد. این که هر از گاهی در ایستگاهی پر جاذبه توقف داشته باشی و بتوانی از جاذبه های مسیر آگاه شده و استفاده کنی؛ هدف قطارهای گردشگریست.
قطارهای گردشگری این دفعه در راه شیرگاه افتتاح شد. بعد از مدت ها، قطارهای گردشگری که به سبب شیوع ویروس کرونا متوقف مانده بودند این دفعه به سبب تقاضای زیاد از طرف مسافران، در راه شیرگاه با رعایت پروتکلهای بهداشتی شروع به کار کرده اند.
رضا عصاری معاون اجرائی شرکت حمل و نقل ریلی با بیان این خبر اظهار داشت: حرکت قطار گردشگری شیرگاه در دو جمعه متوالی برابر با روزهای هفتم و چهاردهم آبان ماه خواهد بود.
وی بازدید از تپه میل شهر ری، دشت کویر، کوه اژدها و تپه های مریخی، ایستگاه صد ساله بنکوه، دودکش های جنی و کوه های تعجب آور سیمین دشت و زرین دشت و کبوتر دره، حبله رود و باغات میوه استان سمنان، چشمه رنگی و روستای شوراب، جاده گدوک، سه خط طلا، پل ورسک، پل اوریم، غار اسپهبد خورشید، پل کلانتر یا دوآب و جنگل زیبای شیرگاه و… را از جاذبه های گردشگری این سفر نام برد. همین طور ساعت حرکت از ایستگاه راه آهن تهران ۶: ۴۵ بامداد و ساعت بازگشت به ایستگاه تهران ۱۲ شب است.

چند سالی بود که اجرای تورهای گردشگری درحال قوت گرفتن بود اما با شیوع ویروس کرونا این تورها متوقف ماند. قبل از این ایام، تورهایی هر چند کوتاه و در تعداد محدود در مسیرهای جنوبی کشور نیز اجرا می شد و در دولت قبل نیز قرار بود تورهای گردشگری قطار به لرستان برود. تعدادی هم در جنوب کشور انجام شد اما مانند مسیر تهران به شمال ادامه نیافت. مسیر تهران به سوادکوه و شیرگاه یا بیشتر از سمت مجریان طرفدار داشت یا از طرف متقاضیان. شاید در این راستا متولیان راه آهن نیز بیشتر همکاری کردند بنا بر این حالا نیز که خبر از راه اندازی باردیگر تورهای گردشگری ریلی شده، باز هم این مسیر تهران شمال است که خبرساز شد.
مهرزاد کشفی یکی از راهنمایان و برگزارکنندگان تورهای ریلی تهران به شیرگاه است که به خبرنگار مهر درباره اجرای این تورها می گوید: مدت ها قبل جاده فیروزکوه را رفته بودم و می دانستم که این مسیر چقدر جاذبه دارد. زمانی که به مسئولان راه آهن می گفتم می توان قطار گردشگری داشت استقبال می کردند. اما زمانی که می گفتم می شود، توقف کرد و جاذبه ها را دید و باردیگر سوار قطار شد می گفتند. چطور امکان پذیر است. تا این که اردیبهشت سال ۹۶ آقای محسنیان تورهای گردشگری خودرا در این راه برگزار کرد و من هم اوایل بعنوان تور لیدر توضیحات تکمیلی برای مسافران آن تور می دادم. حالا با شرکتی کار می کنم که این قطار را تا شیرگاه می برد.

کشفی بیان کرد: در داخل قطارهای گردشگری دو سرویس بهداشتی داریم و در زمان شیوع ویروس تعدادی تور برگزار کردیم که تعداد شرکت کنندگان محدود می شد و یک صندلی را کنار هر مسافر خالی می گذاشتیم. تا پیش از شیوع ویروس ۴۰ هفته در سال تور برگزار کردیم و تقریباً ظرفیت ۳۰۰ نفر را بصورت کامل داشتیم چون مردم به خوبی از این تورها استقبال می کردند.
وی اظهار داشت: قطار روز جمعه مسیر شیرگاه را می رفت و قطارهای روز ۵ شنبه نیز تا سوادکوه تور می برد. در راه نزدیک به شیرگاه جنگلی هست و بازارچه محلی و مسافر از قطار بیرون می آید و پذیرایی می شود. نیم ساعتی مسافر درگیر برنامه هایی است که برای آنها داریم. برنامه مسیر تهران به فیروزکوه را داشتیم که با ریل باس از تهران به جلگه ورامین می رسیدیم و از ورامین تا گرمسار کویری را برای مسافران به شکلی رقم می زدیم که بتواند از جاذبه های این مسیر لذت ببرد. توضیحات شهرری، شهر ورامین و پذیرایی صبحانه، ورود به گنبدهای نمکی گرمسار برنامه هایی است که برای مسافران داریم و آنها را با اهمیت گنبدهای نمکی آشنا می نماییم. از سیمین دشت تا فیروزکوه هم مسیر زیبایی است در این راه تاریخچه راه آهن را در دنیا و تاریخچه سراسری راه آهن ایران را می گوئیم.

این همان اتفاقی است که تورهای گردشگری می توانند در امتداد بیان اهمیت ثبت جهانی راه آهن تلاش کنند. چون تنها اقدامی که بعد از هر ثبت جهانی صورت نمی گیرد، همین معرفی و بیان اهمیت آن به مردم و گردشگران است. قطار سراسری راه آهن ایران مرداد ماه امسال در لیست یونسکو قرار گرفت و وزارت میراث فرهنگی که متولی تهیه این پرونده و ارسال آن به یونسکو بود هیچ اتفاقی را برای معرفی این رخداد به مردم انجام نداد.
تنها بخش خصوصی بود که توانست با همکاری قطارهای سراسری، تورهای گردشگری را در این راه جهانی برگزار کند تا مردمی که همیشه از این مسیر بعنوان راهی برای رفتن به شهرهای شمالی استفاده می کردند، با جاذبه های پنهانش آشنا گردند.
امید به این است که قطارهای گردشگری به سمت مناطق دیگر به ویژه استانهای محروم نیز برود چون جاذبه های این مسیرها همیشه پشت پرده های قطار پنهان می مانند و یا در سکوت شب فراموش می شوند.

About Author