به گزارش فست فود باز لرستان یک کارشناس ارشد تربیت بدنی اظهار داشت: باورهای اشتباه برای ورزشکاران سم است، برای اینکه هریک از این باورها می تواند تا حد زیادی سلامتی و کیفیت ورزش را تحت تأثیر قرار دهد.
رضا رهبری در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: تعدادی از باورهای اشتباه ممکنست برای ورزشکاران بسیار مخرب باشد و منجر به لطمه دیدگی آنها در ورزش شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از این باورها این است که قبل از ورزش باید حرکات کششی انجام دهید، عنوان کرد: این باور اشتباه قدمت دیرینه ای در دنیای ورزش دارد و شاید رایج ترین باور اشتباه باشد، برای اینکه حتی با جستجو در بین مقالات علمی اطلاعات زیادی به دست می آورید که ممکنست شما را سردرگم کنند.
رهبری افزود: تحقیقات نشان می دهد حرکات کششی برای افزایش بازه حرکتی مفاصل مفید بوده اما اثر این حرکات در بهبود عملکرد ورزشکاران و جلوگیری از لطمه کمی متفاوت می باشد.
این کارشناس ارشد تربیت بدنی اضافه کرد: ممکنست حرکات کششی دامنه حرکتی را قبل از ورزش بالا برند، بدین سبب الگوی حرکتی که مغز به آن عادت داشته تغییر می کند و خصوصاً در ورزش های سنگین مانند بدنسازی، ممکنست تأثیر منفی در عملکرد ورزشکار بگذارد، برای اینکه مغز بجای تمرکز روی تولید نیرو در دامنه حرکتی مشخص باید اطلاعات عصبی را مطابق با دامنه حرکتی جدید تنظیم کند.
وی اشاره کرد: زمانی که ماهیچه ها سرد هستند، انجام حرکات کششی می تواند موجب آزادسازی هورمون استرس شود که برای عملکرد ورزشکاران مفید نیست، بدین سبب کرم کردن قبل از ورزش برای بهبود عملکرد و پیش گیری از لطمه سفارش می شود، اما بهتر است شامل حرکات کاردیو برای افزایش گردش خون در بدن و کمی حرکات سبک برای گرم کردن مفاصل باشد.
رهبری با اشاره به اینکه باور اشتباه دیگر این است که دویدن روی تردمیل فشار کمتری به زانوها وارد می کند، عنوان کرد: تحقیقات نشان می دهد تردمیل تا اندازه ناچیزی فشارهای عمودی را که به زانو وارد می شود می کاهد، در عوض خاصیت ثابت بودن وضعیت حرکتی در همه ماشین های ورزشی وجود دارد که این خاصیت در تردمیل سبب شده فشار بیشتری به ماهیچه ها، تاندون ها و رباط های بخش پایینی پا همچون تاندون آشیل وارد شود.
این کارشناس ارشد تربیت بدنی با اشاره به اینکه دستگاه حرکتی انسان بسیار پیچیده است، اشاره کرد: هنگام دویدن روی آسفالت بدن تغییرات بسیار کوچکی را در دستگاه حرکتی اندازه گیری می کند و خودرا در بهترین وضعیت ممکن قرار می دهد، اما زمانی که این اراده از بدن گرفته می شود و به دست یک ماشین سپرده می شود، باید قید این هماهنگی های به ظاهر کوچک را بزنید، بااینکه این تغییرات بسیار کوچک هستند اما حذف آنها توسط تردمیل می تواند در طول زمان موجب فرسایش زانوها شود.
وی عنوان کرد: اینکه تمرین با وزنه ما را حجیم می کند یک باور اشتباه است که یاعث شده خیلی از افراد خصوصاً خانم ها از تمرین با دمبل یا وزنه اجتناب کنند، حجیم شدن یکی از اهداف بدنسازی است که به آسانی میسر نمی گردد و فقط تمرین با وزنه نمی تواند شما را حجیم کند.
رهبری با اشاره به اینکه یکزباور اشتباه دیگر در این رابطه این است که اگر ورزش را رها کنید ماهیچه هایتان تبدیل به چربی می شوند، بیان کرد: اگر ورزش را رها کنید تغییر بزرگی در سبک زندگی شما رخ داده و ماهیچه ها کم کم حجم و قدرت خودرا از دست می دهند و کالری کمتری می سوزانید، شاید رژیم غذایی شما هم تغییر کند، دیگر اهمیت چندانی به وزن خود ندهید و غذای بیشتری بخورید که در نتیجه کم کم چربی بیشتری در بدن ذخیره می شود، بدین سبب آنچه تبدیل به چربی شده ماهیچه ها نیستند بلکه، تغییر سبک زندگی و ورزش نکردن سبب شده ماهیچه ها کوچک و چربی بیشتری ذخیره کنید.
این کارشناس ارشد تربیت بدنی افزود: سلول های چربی کاملاً از سلول های ماهیچه ای متمایزند و امکان تبدیل یکی به دیگری وجود ندارد، سلول های ماهیچه ای با مصرف کالری شما را قوی تر و اندامتان را متناسب تر می کنند درحالی که سلول های چربی با ذخیره چربی شما را چاق تر می کنند.
وی افزود: بیشتر ورزشکاران درد عضلانی را نشانه تمرین خوب می دانند، برخی هم می گویند بدون احساس درد در ماهیچه ها احتمالاً به اندازه کافی به خود فشار نیاورده اند که این باور اشتباه است و درواقع درد ماهیچه ها می تواند نشانه فشار بیش ازحد باشد.
رهبری با اشاره به اینکه چربی های بدن به شکل موضعی کم یا زیاد نمی شوند، عنوان کرد: بدن انسان چربی های خودرا بصورت انتخابی نمی سوزاند، فرقی نمی کند که مشغول انجام چه نوع فعالیت فیزیکی باشید یا از کدام قسمت بدنتان بیشتر استفاده کنید، بدن بطور یکسان چربی ها را می سوزاند، پس چرا شکم برخی افراد بزرگتر از بخش های دیگر بدنشان است؟ یا چرا برخی افراد چربی بیشتری در ران های خود دارند؟ تجمع چربی در بدن به ژنتیک وابسته است.
این کارشناس ارشد تربیت بدنی افزود: مقداری از انرژی مصرفی از کربوهیدرات و مقداری هم از چربی های بدن تولید می شود، اما این مساله اهمیت چندانی ندارد برای اینکه آنچه موجب می شود لاغر یا چاق شوید میزان کالری ورودی و خروجی است.
وی ادامه داد: مهم نیست چه ورزشی می کنید، البته ورزش هایی که شدت بیشتری دارند کالری بیشتری را در بدن می سوزانند، همچنین، هرچه طولانی تر ورزش کنید کالری بیشتری می سوزانید، اما باز هم اگر کالری ورودی شما از کالری سوزانده شده بیشتر باشد، به عبارتی بیشتر از کالری مورد نیاز بدن، بدن شما در وضعیت کالری مازاد قرار دارد که سبب افزایش تجمع چربی در اعضا می شود، اگر کالری ورودی کمتر از کالری سوزانده شده یا خروجی باشد، بدن شما در حالت کمبود کالری قرار دارد که موجب می شود چربی های بدن کمتر شود و لاغر شوید.

منبع:

About Author